Actueel

SSH Student Housing zet grote stap richting duurzaamheid met LED verlichting van Saled

De SSH Student Housing heeft de afgelopen maanden LED verlichting van Saled laten plaatsen in één van de locaties in Rotterdam. De studentenhuisvester heeft namelijk verschillende ruimtes in het Hatta Gebouw aangepakt. Duurzaamheid en besparen heeft een hoge prioriteit voor de SSH. De overstap naar LED verlichting was dan ook een belangrijk doel binnen de woningcorporatie. 

De SSH verhuurt 19.000 studentenkamers en zelfstandige woningen in Groningen, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Maastricht en Rotterdam. Omdat duurzaamheid een belangrijke kwestie is voor de organisatie stond de overstap naar LED verlichting al langer hoog op het lijstje. De SSH heeft na een online zoektocht contact opgenomen met Saled voor advies. Vervolgens is er een test met LED verlichting gedaan en deze werd goed ontvangen. Al snel daarna werd de montage van de nieuwe verlichting ingepland. De oude verlichting in de gangen, de trappenhuizen en in de technische ruimtes is vervolgens vervangen door nieuwe LED verlichting.

Bestaande armaturen hergebruikt

De oude PL-L, PL-C en T5 lampen zijn in twee maanden tijd vervangen door energiezuinige PS-LPS-C en T5 lampen van Saled. Deze verlichting was goed te vervangen doordat de nieuwe verlichting in de bestaande armaturen geplaatst kon worden. Deze techniek heet Retrofit. Zo past de PS-L verlichting in de armaturen van PL-L lampen. Deze zuinige PS-L lichtbron heeft een 110-120 lumen/watt verhouding en behaalt dezelfde lichtbeleving en gelijkmatigheid als de PL-L. Ook voor de conventionele PL-C is er een LED vervanger ontwikkeld. De LED PS-C heeft wederom dezelfde lichtbeleving en past in de bestaande armaturen. De T5 lampen zijn vervangen door een LED variant, deze hoeft zes keer minder vaak vervangen te worden en is dus een stuk beter voor het milieu.

Een energiebesparing van 62%

Dankzij de overstap op LED verlichting wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd met maar liefst 48.630 kilogram per jaar. Ook zal er een energiebesparing van 85.919 kWh gerealiseerd worden, dit is een besparing van 62%. Hierdoor komt de terugverdientijd op minder dan drie jaar.

Geïnteresseerd in LED verlichting?

Wilt u weten wat LED verlichting voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een accountmanager van Saled voor een passend advies!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]