Actueel

Gemeente Heerlen is al voor 50% duurzaam verlicht dankzij LED van Saled

INDO LED plaatoplossingen

Saled draagt bij aan het verduurzamen van de Gemeente Heerlen. De Limburgse gemeente heeft begin dit jaar weer een groot gedeelte van de openbare verlichting voorzien van nieuwe LED verlichting. Dit is alweer de derde keer dat Saled wordt ingeschakeld. Op het moment is al meer dan 50% van de gemeente duurzaam verlicht. Daarnaast zijn er extra besparingstechnieken toegepast om nog meer te besparen op de energierekening te bewerkstelligen. 

De gemeente koos de vorige keer voor de PS-L lamp, als vervanging voor de conventionele PL-L lampen. Dit keer zijn er 527 INDO LED plaatoplossingen geleverd voor de Iridium armaturen, een type armatuur dat veel wordt toegepast voor stads- en straatverlichting. Daarnaast profiteert de gemeente ook van het dimprogramma. Dit houdt in dat de verlichting om 22:00 uur gedimd wordt naar 70%, om 00:00 uur naar 50% en om 06:00 uur weer automatisch teruggaat naar 100%. Dit zorgt voor extra besparing. De gemeente heeft Spie Infratechniek ingeschakeld om de verlichting te plaatsen. 

De INDO Direct Drive technologie 

De INDO LED plaatoplossingen beschikken over de speciale Direct Drive technologie. Bij deze verlichting is het grootste slijtgevoelige component, de LED Driver, verwijderd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de betrouwbaarheid en de levensduur van de verlichting aanzienlijk is verbeterd. Hierdoor is onderhoud aan de verlichting niet meer nodig en gaat de verlichting tot wel 230.000 branduren mee. Dit levert jaarlijks een besparing op tot wel 60% op de energierekening. 

De INDO LED Retrofit oplossing 

Retrofit verlichting wordt ingezet wanneer de armaturen nog in een goede staat verkeren. Bij deze techniek wordt alleen het binnenwerk vervangen en de rest van het armatuur blijft behouden. Er zijn al ruim 70 armaturen geschikt voor de INDO LED plaatoplossingen, dus de kans is groot dat er een fit is tussen de verlichting en het huidige armatuur. Daarnaast is de plaatoplossing gemakkelijk te monteren in verschillende armaturen. Dit gaat vaak sneller dan het plaatsen van een geheel nieuw armatuur.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]