Actueel

Gemeente Halderberge vervangt conventionele SOX lampen door LED verlichting van Saled

Oranje straatverlichting - natriumlamp vervangen door LED verlichting

Gemeente Halderberge was op zoek naar een vervanging van de conventionele SOX lamp. Saled heeft voor een passende oplossing gezorgd. Dit is namelijk de SOX LED module, een op maat gemaakte oplossing voor de hoogvermogende SOX lamp. De Noord-Brabantse gemeente profiteert sinds juni niet alleen van uitstekende openbare verlichting, maar draagt bij aan een beter milieu door de SOX lampen te laten vervangen door energiezuinige LED verlichting.

Gemeente Halderberge maakte nog gebruik van conventionele SOX lampen. Omdat deze lampen langzaamaan worden uitgefaseerd was men op zoek naar een alternatief. Na wat onderzoek op het internet is de gemeente bij Saled uitgekomen. Saled heeft de gemeente eerst drie testlampen meegegeven om te kijken of de nieuwe lampen het gewenste resultaat gaven. De reacties waren positief, waarna er een eerste bestelling volgde van ruim 222 lampen. Niet veel later volgde er eenzelfde bestelling van nog eens 226 lampen. Voor de installatie van bijna 500 lampen heeft de gemeente installateur Heijmans Infra ingeschakeld.

Gemeente Halderwege led verlichting

Een energiebesparing tussen de 30 en 60% voor de gemeente

Saled heeft twee typen LED verlichting die SOX lampen kunnen vervangen, namelijk de LED PS-T en de LED LS-S. Deze twee LED lampen passen één-op-één in de fitting van SOX lampen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wattages. Zo is er altijd een juiste fit. Aan de gemeente Halderberge is de LS-S verlichting geleverd in drie verschillende wattages. Daarnaast heeft Saled de SOX LED module geïntroduceerd bij de gemeente: een plaatoplossing die de hoog vermogende SOX lampen kan vervangen. Dit is een op maat gemaakte oplossing voor de hoogvermogende SOX lamp. Met deze plaatoplossing bespaart de gemeente tussen de 30% en 60% aan energiekosten. Daarnaast is de nieuwe verlichting onderhoudsvrij de aankomende zeven tot tien jaar waardoor de gemeente extra bespaart op de onderhoudskosten.

LED verlichting als vervanger voor conventionele SOX lampen

Zoals gezegd worden conventionele SOX lampen uitgefaseerd. Deze lampen bevatten veel kwik en verbruiken de nodige energie, waardoor het niet meer interessant is om deze verlichting nog te produceren. Het is beter voor het milieu om SOX lampen te vervangen door LED. Door het plaatsen van LED realiseert de gemeente een enorme reductie van de CO2 uitstoot en wordt de beschikbaarheid, veiligheid en lichtkwaliteit verbeterd op de openbare wegen.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]