Actueel

Saled zorgt met LED verlichting voor een representatieve uitstraling voor Mavo Doorn

LED verlichting school

Saled heeft begin maart LED verlichting geplaatst in de centrale hal van het schoolgebouw van Mavo Doorn . De huidige verlichting was verouderd en gaf niet genoeg licht. Door de nieuwe LED verlichting van Saled heeft de centrale hal weer een representatieve uitstraling. Ook zal de Utrechtse middelbare school veel gaan besparen op de energierekening en gaan bijdragen aan een beter milieu. 

Mavo Doorn heeft de centrale hal, die ook gebruikt wordt als schoolkantine en presentatieruimte, voorzien van LED panelen. De oude 58 downlighters met 2×18 watt zijn vervangen door LED Panelen met 3000k (kleurtemperatuur uitgedrukt in Kelvin). In samenwerking met Chess Wise heeft Saled daarnaast ook dimbare drivers toegepast op de helft van de verlichting. Tijdens presentaties is het nu mogelijk om de verlichting te dimmen. 

Mavo Doorn gaat 8387 kWh besparen

Door alleen de verlichting in de centrale hal te vervangen, gaat de middelbare school jaarlijks 8.387 kWh besparen op de energierekening. De CO2 uitstoot zal afnemen met 4.747 kilogram en de zwaveluitstoot neemt met 3.564 gram af. Hiermee heeft Mavo Doorn de verlichting na 3,9 jaar terugverdiend.

LED verlichting heeft een positief effect op leerlingen

De overstap naar duurzame LED verlichting brengt voor de school veel voordelen met zich mee. Naast het feit dat de school veel bespaart op de energierekening, heeft het ook een positief effect op de leerlingen. Conventionele verlichting flikkert, waardoor leerlingen sneller hun concentratie verliezen of juist vermoeid raken. De flikkering is niet het met blote oog te zien, maar heeft wel degelijk effect op de leerlingen. LED flikkert daarentegen niet, waardoor er meer rust gecreëerd wordt.  

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]