Actueel

Freeroad creëert een betere werkplek met LED verlichting van Saled

Freeroad werkplaats LED verlichting

Saled heeft in maart LED verlichting geplaatst bij Freeroad Almere. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk item voor de autodealer in Almere. Het bedrijf hanteert een duurzame bedrijfsvoering waarvoor ze onlangs het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ van het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) in ontvangst mocht nemen. Door Retrofit verlichting te plaatsen, creëert Freeroad een nog betere werkplek voor haar werknemers. 

Freeroad heeft twee locaties, namelijk in Almere en Zwolle. Bij de locatie in Almere heeft Saled acht verschillende ruimtes omgeturnd tot LED verlichting. Het gaat om nieuwe verlichting in de werkplaats, kleedruimtes, magazijn, wasruimte, kantine en de toiletten. De oude T8 lampen zijn vervangen door Retrofit verlichting. Daarnaast zijn er in veel ruimtes bewegingssensoren toegepast. De verlichting werkt dan alleen wanneer er beweging wordt geconstateerd. Hierdoor gaat het bedrijf nog meer besparen.

Freeroad is erg tevreden met LED verlichting

De monteurs zijn erg blij met de nieuwe verlichting. Hiervoor was er weinig licht in de werkplaats en met name de hefbruggen (waarmee de auto omhoog gebracht kan worden) hadden vrijwel geen licht. Door hier extra verlichting te plaatsen profiteren de monteurs nu van ruim 600 lux (verlichtingssterkte) in plaats van 97 lux in de oude situatie.  

Freeroad Kantine LED verlichting

Terugverdientijd van twee jaar

Door LED verlichting te plaatsen gaat Freeroad jaarlijks maar liefst 66% besparen op de energierekening. Daarmee is de LED verlichting terugverdiend na 2,2 jaar. Ook draagt het bedrijf bij aan het milieu door de CO2 uitstoot te reduceren met 12.267 kilogram en de zwaveluitstoot met 5.214 kilogram. 

De huidige armaturen behouden met Retrofit

Freeroad heeft gekozen voor de Retrofit oplossing. Retrofit wordt vaak toegepast wanneer de huidige armaturen nog in een goede staat verkeren en niet vervangen hoeven worden. De armaturen kunnen snel en eenvoudig omgebouwd worden zodat ze geschikt zijn voor de toepassing van LED verlichting. Armaturen ombouwen gaat namelijk sneller dan het installeren van nieuwe armaturen. Door de huidige armaturen te behouden wordt er voorkomen dat er onnodige kosten gemaakt worden en het hergebruiken van materialen draagt ook bij aan het milieu. 

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]