Actueel

Van Bekkum verduurzaamt eigen werkomgeving met LED verlichting van Saled

Van Bekkum LED industrieverlichting werkplaats

Van Bekkum heeft onlangs hun gehele locatie voorzien van LED verlichting. Het Amersfoortse bouwbedrijf geeft namelijk veel prioriteit aan duurzaamheid. Tijdens bouwprojecten zorgt het bedrijf voor een gezond binnenklimaat, beperking van de CO2-uitstoot en het gebruik van herbruikbare materialen. Om de duurzaamheid verder te waarborgen heeft Van Bekkum LED verlichting van Saled laten plaatsen. 

Van Bekkum heeft twee bedrijven, namelijk Bouwonderneming Van Bekkum en Van Bekkum Projecten. De volledige locatie, waaronder het kantoorpand, de werkplaats en de parkeerplaats, is nu voorzien van LED verlichting. Omdat de armaturen nog in uitstekende staat verkeerden, hoefden deze niet vervangen te worden. Daardoor werd al snel de keuze gemaakt voor Retrofit verlichting. Retrofit is namelijk een oplossing die gekozen wordt als alleen de verlichting vervangen moet worden. 


Besparing op CO2 en zwaveluitstoot

De retrofit oplossing is mogelijk voor veel verschillende soorten armaturen, dus er is altijd een passende fit. Zo zijn de oude T8 lampen bij het bedrijf vervangen door LED tubes T8. Ook is er gekozen voor LED T6 en LED Downlighters. Buiten zijn er Breedstralers geplaatst en is alle noodverlichting vervangen door LED. De nieuwe verlichting zorgt voor veel reductie van de CO2 uitstoot, wat jaarlijks met 20.426 kilogram zal afnemen. Ook de zwaveluitstoot zal afnemen met 15.337 gram. Daarnaast komt de terugverdientijd voor Van Bekkum op minder dan 3,6 jaar. 

Met Retrofit blijven de huidige armaturen behouden

Retrofit wordt vaak gekozen als de verlichting aan vervanging toe is terwijl het armatuur nog in goede staat is. Deze techniek houdt in dat armaturen worden omgebouwd zodat de nieuwe verlichting in het huidige armatuur past. Dit is erg eenvoudig en kan snel gedaan worden. Een armatuur ombouwen neemt veel minder tijd in beslag dan het installeren van een nieuw armatuur. Dit voorkomt niet alleen dat er onnodige kosten gemaakt gaan worden, maar het hergebruiken van materialen is ook beter voor het milieu.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]