Actueel

INDO Direct Drive: Al meer dan 10 jaar een bewezen technologie

INDO led verlichting

Voor de Nederlandse markt is het nog een vrij nieuw concept, maar INDO Direct Drive bestaat al enige jaren in Verenigd Koninkrijk. De Direct Drive technologie werd in 2007 door INDO Lighting op de Engelse markt gebracht. Dankzij een partnerovereenkomst tussen Saled en INDO Lighting is deze baanbrekende techniek sinds juni 2019 ook beschikbaar in Nederland. In dit artikel vertellen we waarom deze technologie speciaal is. 

Wat is de INDO Direct Drive technologie?

Voordat we uitleggen waarom de techniek speciaal is, leggen we eerst uit wat Direct Drive is. INDO Direct Drive is een nieuwe technologie waarbij de slijtgevoelige componenten uit de armaturen zijn verwijderd. De conventionele LED armaturen bevatten een LED driver, en dit onderdeel moet vaak na vijf tot zeven jaar vervangen worden, terwijl de LED nog veel langer mee kan. Daarnaast is de driver een groot component, dat ongeveer tussen de 30 en 40 graden warmer wordt dan de omgevingstemperatuur. Hierdoor slijt dit onderdeel veel sneller. Bij de INDO Direct Drive ontbreekt de driver en zijn de overige warmte producerende componenten zo in het armatuur geplaatst, dat de temperatuur goed gestabiliseerd kan worden.

Geschiedenis van de INDO Direct Drive

In 2007 heeft Tom Baynham, CEO INDO Lighting, de INDO Direct Drive technologie op de Engelse markt gebracht en in 2008 werd het eerste project in Londen afgerond. Door de jaren heen werden er steeds meer verschillende type verlichtingen toegevoegd aan het assortiment van INDO Lighting. Zo zijn er nu al acht verschillende typen verlichting zonder driver. De afgelopen jaren zijn er al meer dan 300.000 INDO Direct Drive units geïnstalleerd in de UK. Dit heeft ervoor gezorgd dat er al voor meer dan vijf miljoen pond is bespaard op energiekosten en drie miljoen pond op onderhoudskosten.

Voordelen Direct Drive technologie

Het weglaten van de LED Driver levert de volgende voordelen op:

 • Hogere betrouwbaarheid en openbare veiligheid
  Doordat er geen slijtgevoelige componenten meer aanwezig zijn in het armatuur, gaat de verlichting veel langer mee. De verlichting geeft echter nog steeds een hoge kwaliteit aan licht waardoor de veiligheid op straat gewaarborgd blijft.
 • Onderhoudsvriendelijk
  De verlichting gaat veel langer mee zonder een LED driver. Dit kan oplopen tot wel 250.000 branduren. U heeft hier zelf dus geen omkijken meer naar.
 • Besparing op de kosten
  De overstap naar INDO Direct Drive levert een fikse besparing op doordat de verlichting geheel onderhoudsvrij is.
 • Hoge energiebesparing
  De besparing op energiekosten is dankzij de Direct Drive technologie gemiddeld genomen maar liefst 60%.
 • Snelle terugverdientijd
  Door alle besparingen die de verlichting met zich meebrengt, is de verlichting snel terugverdiend.
 • Snelle installatie
  Het installeren van de INDO LED oplossingen kan snel en gemakkelijk uitgevoerd worden.

Kenmerken INDO

Doordat de LED Driver niet meer van toepassing is, is de verlichting ook heel anders ingericht. Het armatuur is robuuster, gestroomlijnder en lichter – inclusief ruimte voor extra onderdelen. Het armatuur is weerbaar tegen constant hoge temperaturen in de omgeving, omdat het zo is ingericht dat de warmte weggeleid wordt en niet bij de LED terecht komt. Hierdoor wordt het systeem niet belast met warmte. Daarnaast is het armatuur licht van gewicht en is het ook weerbaar tegen zware weersomstandigheden. INDO is daarom met name geschikt als openbare verlichting. In Nederland hebben al veel verschillende gemeenten de voordelen van INDO ervaren.

Geïnteresseerd in INDO LED armaturen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]