Actueel

Gemeente Hof van Twente bezig met verduurzaming dankzij LED retrofit van Saled

Nieuwe LED bij gemeente hof van twente

De verduurzaming van de gemeente Hof van Twente is in volle gang gezet nu er gekozen is om de LED retrofit verlichting van Saled toe te gaan passen. In de gemeente worden er momenteel ruim vijfhonderd nieuwe duurzame lampen geplaatst. Dit wordt gedaan om de ecologische voetafdruk van de gemeente te verkleinen, te voldoen aan de afspraken uit het energieakkoord en tegelijkertijd aanzienlijk te besparen op de energiekosten. De overstap naar LED verlichting van Saled zal de gemeente helpen deze doelstellingen te behalen.

De gemeente Hof van Twente is al langere tijd bezig met het maken van plannen die in lijn liggen met het energieakkoord. De kern van dit energieakkoord is energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Hier moeten gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat aan bijdragen. In dit energieakkoord is destijds onder meer een duidelijke doelstelling opgenomen: 40% energiezuinige openbare verlichting (OVL) in 2020. 

LED Retrofit

Na oriënterende gesprekken tussen de gemeente en Saled was de gemeente snel overtuigd: de duurzame retrofit verlichting van Saled gaat substantieel bijdragen aan de afspraken uit het energieakkoord en is daarom een waardevolle investering. De gemeente heeft samen met Saled naar de bestaande openbare verlichting gekeken en hier vervolgens een goed doordacht vervangingsplan voor opgesteld. De openbare LED retrofit verlichting van Saled heeft een veel lager energiegebruik dan conventionele verlichting. Dankzij de energiebesparing worden afvalstoffen, zoals CO2 en zwavel, sterk gereduceerd.

Nieuwe LED verlichting in de gemeente Hof van Twente

LED verlichting is onderhoudsvrij

Verder was de gemeente enthousiast over de relatief korte doorlooptijd die Saled nodig heeft om alle verlichting te vervangen. De bestaande armaturen hoeven met het gebruik van LED retrofit niet vervangen maar alleen omgebouwd te worden. Het ombouwen van een armatuur is aanzienlijk goedkoper aangezien het oude armatuur op deze manier niet onnodig vervangen dient te worden. Daarnaast verzekeren de nieuwe lampen de gemeente van constante en kwalitatief hoogstaande verlichting met circa 50.000 branduren en nagenoeg geen onderhoud. Dit ten opzichte van de meer storingsgevoelige conventionele verlichting die tot op heden werd gebruikt. 

De besparing met LED retrofit

Het overstappen op LED retrofit verlichting levert voor de gemeente een aanzienlijke financiële en milieutechnische besparing op. 

  • Een jaarlijkse energiebesparing van 35.629 kWh.
  • Een CO2-reductie van 20.166 kilogram per jaar.
  • Een terugverdientijd van slechts 4,34 jaar.

Heeft u nog geen LED verlichting branden in uw gemeente?

Neem vandaag nog contact op met Saled. Wij gaan graag met u in gesprek over uw mogelijkheden.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]