Actueel

LED verlichting van Saled: hét alternatief voor SOX lampen

Sox lampen zijn al tientallen jaren een populaire keuze voor de openbare ruimte. Met name de SOX lampen van Philips zijn een veelgekozen soort. De lampen van Philips worden echter sinds 2019 uitgefaseerd. Dit betekent dat deze lampen bijna niet meer worden geproduceerd en nog verkocht zullen worden zolang de voorraad strekt. Het duurt daarom niet lang meer tot deze lampen niet meer verkrijgbaar zullen zijn. Maar welke verlichting kan de SOX lamp van Philips vervangen? Saled heeft de oplossing: LED verlichting.

SOX lampen werden voorheen veelal toegepast in buitenverlichting, dus langs (snel)wegen, tunnels, spoorwegen lucht- en scheephavens. De verlichting is te herkennen aan de geeloranje kleur. De laatste jaren ontstond er een daling in de verkoopresultaten van SOX lampen, omdat ze veel energie gebruiken en kwik bevatten, waardoor het niet meer interessant was om deze verlichting nog te produceren. Het is beter voor het milieu SOX lampen te vervangen door LED. Daarnaast zijn LED lampen ook nog enorm energiezuinig, waardoor er flink bespaard kan worden op energiekosten. Bij deze besparing kunt u denken aan een reductie tot wel 60%. 

Met LED verlichting een mooier straatbeeld

Veel gemeenten hebben SOX al laten vervangen door Saled LED verlichting, zoals de Gemeente Hoogeveen en Gemeente Barneveld. Naast het feit dat deze gemeenten veel energie besparen, levert LED verlichting ook nog eens een mooier straatbeeld op. Geeloranje verlichting wordt namelijk veelal als ouderwets gezien, terwijl de witte kleuren waarin LED tegenwoordig ook verkrijgbaar is, juist een frisse en moderne uitstraling hebben.

LED heeft meer branduren

LED gaat veel langer mee dan SOX. Waar SOX lampen het gemiddeld opgeven bij 18.000 branduren, gaat LED door tot wel 50.000 branduren. Dit betekent dat deze verlichting veel minder onderhoud vergt en minder snel aan vervanging toe is. Daarnaast duurt het altijd even voordat een SOX op volledige sterkte verlicht, terwijl LED meteen op volle sterkte begint.

Alternatieven voor SOX lampen

Saled heeft twee type LED verlichting die SOX lampen kunnen vervangen, namelijk de LED PS-T en de LED LS-S. Deze twee type LED lampen passen één-op-één op de fitting van SOX lampen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wattages. Zo heeft u altijd een juiste fit. Als ook het armatuur aan vervanging toe is kunt u overstappen naar de INDO LED plaatoplossingen. De betrouwbaarheid en levensduur van de plaatoplossingen zijn aanzienlijk groot omdat de driver, het grootste slijtage component, niet meer aanwezig is in het armatuur. Dit betekent dat de verlichting bijna geheel onderhoudsvrij is en tot wel 140.000 branduren meegaat.

Bespaar op de energiekosten

Nu vraagt u zich wellicht af wat het vervangen van de verlichting gaat kosten. Het vervangen van een lichtbron in combinatie met het armatuur waarin de lichtbron zich bevindt, brengt namelijk de nodige kosten met zich mee. Vaak hoeft het armatuur niet eens verwijderd te worden en bespaart u flink door alleen de verlichting te vervangen. Zo gaat u kapitaalvernietiging tegen en is de overstap naar LED verlichting vele malen voordeliger. Daarnaast zorgt LED verlichting voor besparing op de jaarlijkse energierekening waardoor u de verlichting binnen een paar jaar heeft terugverdiend. 

Wilt u uw SOX lampen vervangen?

Benieuwd welke verlichting uw SOX lampen het beste kan vervangen? Neem dan contact op met Saled. Wij gaan graag met u in gesprek over uw mogelijkheden.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]