Actueel

Voorkom brand: controleer en vervang uw TL verlichting tijdig

Kantoorverlichting van Saled

Vanwege de aanhoudende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werken veel mensen al een flink aantal weken thuis. Vooral kantoorpanden staan daarom al een tijd leeg. Desondanks brandt in veel panden de verlichting alsnog de hele dag. Vooral in panden waar nog conventionele TL verlichting te vinden is, kan dit leiden tot gevaarlijke situaties en schade. In dit artikel leggen wij je uit waarom.

In veel kantoorpanden is TL verlichting te vinden. TL-lampen zijn nog altijd een veel gekozen type verlichting. Echter, het nadeel van TL verlichting is dat het een beperkte levensduur heeft. De lampen moeten dus met enige regelmaat vervangen worden. Het knipperen van TL verlichting geeft aan dat de lampen hun beste tijd gehad hebben. Voor veel mensen is het knipperen van de verlichting erg onprettig. De flikkeringen zijn in veel gevallen niet eens waarneembaar met het blote oog, maar toch kan je hier nadelige gevolgen van ondervinden. Je ogen zijn namelijk continu aan het scherpstellen. Hierdoor krijgen veel mensen last van hoofdpijn en vermoeide ogen. 

Brandgevaar door verouderde verlichting

Het knipperen van TL verlichting brengt ook andere nadelen met zich mee. Eenvoudig gezegd betekent het knipperen namelijk dat de verlichting continu aan- en uitgeschakeld wordt. Hierdoor raken de elektrische onderdelen die zich in het armatuur bevinden oververhit. Deze kunnen hierdoor vlam vatten, waardoor het armatuur en omringende brandbare onderdelen zoals (houten) plafonds, schilderijen of planten ook in de brand vliegen of beschadigen. 

Controleer je verlichting

Wees dus alert op de staat van je verlichting. Controleer of je lampen aan vervanging toe zijn. Knippert de verlichting en/of heeft het een duidelijk kleurverschil aan de zijkanten? Dan is het tijd voor nieuwe verlichting. Wacht hier niet te lang mee, dan voorkom je onnodige schade aan je pand en kunnen je werknemers straks weer in een veilige omgeving werken.

Op de website van VHD staan nog meer handige tips om de kans op schade aan jouw (leegstaande) pand te voorkomen. Mocht je meer vragen hebben over LED verlichting, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Meer weten?

Neem nu contact met ons op!

 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]