Actueel

Chemours Nederland gaat flink energie besparen dankzij LED verlichting van Saled

Chemours Nederland laat Saled led verlichting plaatsen

Saled heeft opnieuw een mooie opdrachtgever in de chemische industrie mogen bedienen. Chemours Nederland heeft LED verlichting laten plaatsen in de werkplaats. De werkplaats was het eerste project dat Saled heeft afgerond voor Chemours. De Dordrechtse producent van fluorpolymeren zoals TeflonTM en VitonTM kan op deze manier fors besparen op de energierekening en bijdragen aan lagere uitstoot van CO2 bij het opwekken van elektriciteit. Milieu, gezondheid en veiligheid zijn namelijk belangrijke focuspunten voor het bedrijf. 

The Chemours Company, waar Chemours Nederland onderdeel van is, heeft locaties over de hele wereld. Vanuit het hoofdkantoor in Amerika is er een programma opgesteld om verantwoord ondernemen te waarborgen. Dit programma bestaat uit tien ambitieuze doelen die in 2030 gehaald moeten zijn, onder meer op het gebied van duurzaamheid en het milieu. De overstap naar LED verlichting draagt bij aan het realiseren van deze doelen. 

De nieuwe verlichting in de werkplaats van Chemours

Tevreden over de nieuwe verlichting

In de werkplaats van Chemours Nederland is de oude lichtlijn met 14 TL armaturen van 2 x 58 watt vervangen door nieuwe LED lijnverlichting met veertien LED armaturen van 40 watt. Met deze nieuwe verlichting gaat Chemours Nederland jaarlijks 25.550 kWh energie besparen. Daarmee zal de CO2 uitstoot afnemen met 14.500 kilogram. Het bedrijf is zeer tevreden over de nieuwe verlichting. Michael Raadsheer, Planner WV E&I bij Chemours licht toe: “We zijn heel blij met de nieuwe verlichting: onze werkplek is goed verlicht en daarnaast besparen we veel op de energiekosten”. De werkplaats was het eerste project dat Saled heeft afgerond voor Chemours Nederland. Ook de verlichting in de kantoorpanden, andere werkplaatsen en de straatverlichting wordt in de toekomst vervangen door LED verlichting. 

Voordelen van LED lijnverlichting

Bij LED lijnverlichting hangen meerdere LED lampen in een lijn achter elkaar. Deze verlichting, met 160 Lumen (eenheid lichtstroom) per watt, levert een hoge lichtopbrengst en is daarmee een fantastische oplossing voor sporthallen, fabrieken en grote bedrijfsruimtes. De lijnverlichting zorgt voor veel licht rondom het armatuur. Hierdoor wordt een groter oppervlak verlicht en is er vrijwel geen schaduw. Daarnaast is LED verlichting snel en gemakkelijk te monteren, waardoor u snel profijt heeft van uw nieuwe verlichting. 

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]