Actueel

AH XL Ede kiest voor Saled LED verlichting

AH XL Ede plaatst LED verlichting op het parkeerterrein

Saled heeft de verlichting op het parkeerterrein van AH XL in Ede vorige maand vervangen door spiksplinternieuwe LED verlichting.

Naast de AH XL in Ede zal ook de Albert Heijn in Den Dolder op korte termijn worden voorzien van LED verlichting. Op deze manier kan er namelijk aanzienlijk bespaard worden op onderhoudskosten en energieverbruik.

Op het parkeerterrein in de Keesomstraat prijken inmiddels veertig nieuwe armaturen, verdeeld over tien lichtmasten. Ter vervanging van de oude armaturen zijn de nieuwe Air2 60 Watt armaturen geplaatst. Deze armaturen hebben een levensduur van meer dan 140.000 branduren en hebben geen driver meer nodig.

Minder uitval zonder Driver

De armaturen van Saled maken gebruik van Direct Drive® technologie. Dit houdt in dat het LED systeem zo geconfigureerd is dat de LED driver niet meer nodig is. Drivers slijten veel sneller dan de armaturen waar zij zich in bevinden. Op den duur leidt dit vaak tot storingen. Het verwijderen van de armatuur zorgt er daarom voor dat onderhoudskosten flink gereduceerd worden. Daarnaast maakt dit ook het dimmen van de verlichting tot 10% mogelijk.

Forse besparing

Naast de verlaging van onderhoudskosten en de optie tot dimmen die de nieuwe Direct Drive® technologie mogelijk maakt zijn er nog meer voordelen verbonden aan de overstap naar LED. Dankzij de nieuwe verlichting gaat AH XL Ede jaarlijks namelijk maar liefst 13140 kWh energie besparen. Daarnaast is de CO2 reductie meer dan 8700 kilogram. Naast de voordelen in kosten is de overstap naar LED dus ook een duurzame en milieuvriendelijke beslissing geweest.

Ook besparen met LED verlichting van Saled?

Neem nu vrijblijvend contact op met een accountmanager van Saled voor advies op maat!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]