Actueel

Jumbo Van Der Schouw is overtuigd: “Bij de LED verlichting van Saled eindelijk het gevoel van: ja, dit is het!”

Jumbo Van der Schouw plaatst LED verlichting

Jumbo Van der Schouw uit Slagharen heeft gekozen voor duurzame LED verlichting van Saled. Ondernemer en eigenaar van de Jumbo, Ronald van der Schouw, laat de supermarkt van 329 nieuwe LED oplossingen voorzien, uiteenlopend van energiezuinige LED tubes tot speciale railspots voor versproducten.

Door de investering in nieuwe LED verlichting zal de Jumbo in de toekomst flink gaan besparen op energiekosten en wordt de CO2-uitstoot fors gereduceerd.

“Na de inzet van Saled is het resultaat nog mooier!”

Eigenaar Ronald van der Schouw is erg tevreden: “Al geruime tijd waren we ons aan het oriënteren op het vervangen van onze bestaande verlichting door LED verlichting. Daarbij hebben wij verschillende winkels bekeken die voorzien zijn van LED verlichting, alleen bij geen enkele hadden we het gevoel van: ja, dat is het! De een was te donker, de ander te flets. Bij weer een ander waar we zijn geweest, was het geheel half af en waren verkeerde lampen gemonteerd.”

“Vervolgens kwamen we via het Vakcentrum met Saled uit Bunschoten-Spakenburg in contact. Een bedrijf dat met name actief is in de utiliteitsbranche maar ook verschillende grote projecten op het gebied van openbare verlichting doet. De eerste gedachte was: is dat wel iets voor ons? Eén winkel is tenslotte geen heel groot project. Toch was er veel interesse vanuit Saled en zijn we op een prettige manier in gesprek gegaan. Er was volop aandacht voor onze wensen en vooral de uitdagingen van het belichten van een supermarkt. Samen met Saled en hun partner Ansorg hebben we in de winkel de verschillende lichtbronnen getest en bekeken. Ook was het grote voordeel dat een groot deel van de armaturen hergebruikt kon worden, gecertificeerd en al! Dat scheelt natuurlijk voor het milieu en de portemonnee. Onze winkel was altijd al royaal verlicht. Na de inzet van Saled is het resultaat nog mooier en het energieverbruik fors gedaald. Vakcentrum en Saled bedankt”, aldus Van der Schouw.

Totstandkoming van het project

Enige tijd geleden diende Jumbo Van der Schouw een aanvraag in voor LED verlichting bij het Vakcentrum. Het Vakcentrum is de belangenbehartiger voor zelfstandig retailondernemers in Nederland. Saled is partner van het Vakcentrum op het gebied van LED, waardoor de link met Van der Schouw was gelegd.

Van der Schouw had al diverse supermarkten met LED verlichting bezocht, maar vond de kwaliteit van de verlichting te wensen overlaten. Om de ‘angst’ weg te nemen, werd een bezoek gebracht aan de Jumbo in Bunschoten-Spakenburg. Deze supermarkt is in december 2017 door Saled omgebouwd naar LED verlichting. Na een rondleiding in deze winkel was Van der Schouw onder de indruk. Zelfs dusdanig, dat Saled dezelfde dag nog opdracht kreeg om Jumbo Van de Schouw volledig om te bouwen naar LED verlichting.

Samenwerking met Ansorg

Voor het verlichten van versproducten (o.a. brood, vleeswaren, groenten en fruit) werkt Saled samen met Ansorg. Ansorg specialiseert zich in verlichtingsoplossingen voor retailers en beschikt over veel expertise op het gebied van winkelverlichting. De partner biedt ook speciale verlichting voor supermarkten aan. De aangeboden LED oplossingen zorgden voor een veel hogere kleurweergave (kleurechtheid) en voor minder bederf van bijvoorbeeld vleeswaren. In het eerste kwartaal van 2019 zijn diverse lampen gedemonstreerd, zodat de ondernemer een goed beeld kreeg van het eindresultaat. Op basis van deze demonstratie is per (vers)afdeling het juiste aantal downlighters en railspots gekozen.

Het vleeswarenschap bij Jumbo van der Schouw

Saled heeft de volledige winkel van verlichting voorzien, dus de kantoren, emballage,  laad-en losplaats, winkel, kassa’s, toiletten, versafdeling en de slijterij. In deze ruimtes bevonden zich veel conventionele TL5 80 watt buizen en PL-L 36 watt lampen. Deze bestaande armaturen zijn omgebouwd tot onder andere LED Tubes van 30 watt en PS-L 18 watt lampen. In de supermarkt zijn de downlighters met onder andere 2 PL-C 26 watt vervangen door LED Downlighters van 15 watt. Verder zijn op de versafdeling in plaats van de conventionele railspots, nieuwe speciale railspots van Ansorg gemonteerd. Het aantal lumen, de lichtkleur en de lens/optieken zijn op maat gekozen zodat de versproducten het beste tot hun recht komen, maar ook dat het geheel comfortabel verlicht is. Daarnaast zijn de kantoren, die voorzien waren van 3 TL5 14 watt buizen, nu verlicht met LED Panel Lights 36 watt. In de emballage zijn de TL8 58 watt buizen vervangen voor 22 watt LED tubes.

Return on Investment

De investering in LED verlichting levert forse besparingen op. Zo wordt er met de nieuwe LED oplossingen 50.459 kWh per jaar op energie bespaard, een besparing van maar liefst 60%. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 28.560 kilogram en 21.445 gram verlaagd. De verwachte levensduur is berekend op elf jaar terwijl de terugverdientijd van de investering slechts 3,5 jaar bedraagt!

Ook interesse in LED verlichting?

Wij helpen u graag met het maken van de juiste beslissing op het gebied van LED verlichting. Kom in contact! Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]