Actueel

Oldambt 130e gemeente met Saled Retrofit PS-L

De gemeente Oldambt is de 130e Nederlandse gemeente die Saled PS-L lampen heeft geïnstalleerd volgens de Retrofit techniek. In de Groningse gemeente zijn in totaal meer dan 5.000 lampen vervangen. De nieuwe verlichting zorgt voor minder CO2-uitstoot, een besparing op het energieverbruik en vraagt veel minder onderhoud.

LED Retrofit lampen

Retrofit staat voor een methode waarbij een bestaand armatuur wordt omgebouwd naar een armatuur dat geschikt is voor LED verlichting. Deze methode is vanzelfsprekend veel duurzamer en voordeliger dan wanneer de hele armatuur inclusief lamp wordt vervangen. De installatie en ombouw van deze lampen in de gemeente Oldambt zorgt voor een energiebesparing van ruim 339.000 kWh. Tevens reduceert de gemeente hierdoor haar CO2-uitstoot met 192.131 kilogram. Een duurzame investering die bovendien besparingen oplevert op onderhoudskosten en de kans op storingen aanzienlijk vermindert.

Fantastische kwaliteit en flinke besparingen

De nieuwe LED-retrofit lampen bevallen zeer goed, zowel onder de gemeentelijke bestuurders als haar burgers. Bernhard Meulman, hoofd beheer openbare verlichting bij Gemeente Oldambt laat weten dat ‘er geen enkele vraag is gekomen over de verandering.’ De installatie van de LED lichtbronnen heeft voor forse besparingen gezorgd. Meulman is zeer te spreken over de besparingen op het onderhoud. Het jaarlijks onderhoudsbedrag is substantieel lager door minder storingen en vervangingen.

Aanrader voor andere gemeenten

Meulman zou de installatie van LED Retrofit verlichting dan ook zeker adviseren aan andere gemeenten: “De lichtkwaliteit is gelijk of beter en de onderhoudskosten zijn lager”. Daarnaast is het lagere energieverbruik ook een belangrijk bijkomend voordeel.

Uw gemeente ook energiezuiniger?

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw gemeente? Saled voorziet u graag via een vrijblijvend eerste gesprek van meer informatie, om te zien wat Saled voor uw gemeente kan betekenen. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]