Actueel

[UPDATE] Nieuwbouw hoofdkantoor Saled Nederland vordert gestaag

In Bunschoten-Spakenburg wordt hard gewerkt aan het nieuwe hoofdkantoor van Saled Nederland. Op bedrijventerrein Haarburg-Zuid worden de contouren van het moderne gebouw steeds beter zichtbaar. In mei 2018 is gestart met de bouw van het compleet energieneutrale pand. Het hoofdkantoor zal naar alle waarschijnlijkheid in maart 2019 worden opgeleverd. Vandaag geeft Saled een korte update van de werkzaamheden van de afgelopen maanden. 

In mei 2018 is begonnen met de grond bouwrijp maken. De heipalen zijn de grond in geslagen en de wapening werd geplaatst. Op onderstaande foto is een deel van de fundering van het nieuwe bedrijfspand van Saled goed zichtbaar:

Gedeelte van de fundering.

Reden nieuwbouw

Afgelopen mei is men begonnen met het construeren van het nieuwe hoofdkantoor. Saled is de afgelopen jaren zo hard gegroeid dat het nu tijd is om uit te breiden. Daarmee wordt het fundament voor de toekomstige groei van het bedrijf gelegd. Daarnaast kreeg Saled steeds meer de wens om een volledig energieneutraal bedrijfspand te betrekken. Naast het plaatsen van de eigen LED verlichting, zullen ook zonnepanelen en een warmtepomp worden geïnstalleerd. “De afgelopen jaren hebben wij honderden bedrijven en organisaties geholpen met het verduurzamen en energiezuinig maken van bedrijfspanden en accommodaties. Na 10 jaar is onze huidige ruimte te klein geworden. We willen graag het goede voorbeeld geven door ons nieuwe bedrijfspand geheel energieneutraal te maken”,  aldus Stef de Graaf (Sales Director Saled Nederland).

Hoofdkantoor en magazijn

“Op de nieuwe locatie zijn het hoofdkantoor en magazijn van Saled naast elkaar gevestigd. Dit is een bewuste keuze, waardoor een goede communicatie binnen de organisatie de komende jaren gewaarborgd zal blijven”, zegt Jeroen van Beek (Manager Sales OVL), “Saled streeft er altijd naar om LED verlichting zo snel mogelijk te leveren bij de klant. Veruit de meeste orders komen telefonisch of per mail binnen via het hoofdkantoor. Onze producten komen aan in het magazijn en worden vanuit daar ook direct verzonden naar de klant. Het is in bepaalde situaties enorm praktisch dat het magazijn dan op loopafstand is.”

Saled hanteert een double stock strategy en kan daardoor zeer korte levertijden garanderen. In Nederland is altijd een enorme voorraad beschikbaar. Mocht het nodig zijn om op te schalen dan kan dit dankzij een ruime extra voorraad, die aanwezig is bij verschillende internationale productielocaties.

Rechts: de voorzijde van het pand, waar de kantoorruimte gevestigd zal zijn. Daarnaast het magazijn.

Verhaal van de architect

Naast dat het ontwerp duurzaam is, heeft de architect getracht een luxe uitstraling mee te geven aan het gebouw. Inmiddels is op de onderstaande foto van 4 december jl. te zien dat Michiel Blokker (M Blokker Architecten) hier zeer zeker in is geslaagd. In de volgende fase zullen nog meer elementen zoals: metselwerk, hout, glas en sandwichpanelen worden bevestigd. Daarna zal het interieur verder worden ingericht.

Close-up vanaf de voorzijde van het gebouw.

Verwachte oplevering

De bouw verloopt tot nu toe zeer voorspoedig. Naar alle waarschijnlijkheid zal het bedrijfspand in maart 2019 worden opgeleverd. Saled Nederland zal dan bij de entree van Bunschoten-Spakenburg, vanuit Amersfoort, direct aan de rechterzijde bereikbaar zijn vanaf de Amersfoortseweg.

Nieuwe bedrijfspand in vogelvlucht bij binnenkomst Bunschoten-Spakenburg. Links: de Amersfoortseweg.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]