Actueel

Nog eenvoudiger verduurzamen dankzij de vernieuwde PS-L lamp van Saled

Tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte op 26 en 27 september a.s. presenteert Saled de vernieuwde PS-L lamp, de LED-vervanger van de conventionele PL-L lichtbron. De presentatie zal plaatsvinden in de Jaarbeurs Utrecht. De PS-L wordt geplaatst in het bestaande armatuur, waardoor het overstappen naar een nieuw led-armatuur niet nodig is. De zogenaamde retrofit-methode. Dankzij een aantal aanpassingen kan de PS-L nu maar liefst 40% sneller worden geïnstalleerd dan zijn voorganger. Een ongelofelijke verbetering waardoor de PS-L nog voordeliger kan worden geïnstalleerd.

In het verleden is al bewezen dat het op de lange termijn – los van de besparing op energiekosten – voordeliger is om LED lampen aan te schaffen. De conventionele verlichting moet namelijk gemiddeld drie keer vaker worden vervangen dan LED verlichting. Dankzij de nieuwe PS-L kan LED verlichting nu dus ook 40% sneller worden gemonteerd, waardoor er wordt bespaard op installatie- en vervangingskosten. Daarnaast behoudt de PS-L alle andere voordelen, die gepaard gaan met LED verlichting.

Minder uitval

Geen energieverslindend voorschakelapparaat
Conventionele lampen maken gebruik van een voorschakelapparaat. Dit zogenaamde VSA wordt gebruikt om de elektrische stroom die door een tl-buis of een andere gasontladingslamp gaat te begrenzen. Een nadeel van het VSA is het extra verbruik van ongeveer 10%. LED lampen van Saled, zoals de PS-L, maken geen gebruik van een voorschakelapparaat. Het grootste nadeel van een voorschakelapparaat: het kan uitvallen en een storing veroorzaken. Voorschakelapparaten worden pas vervangen op het moment dat deze uitvallen. Het vervangen van een VSA valt hierdoor vaak niet samen met het vervangen van de lamp. De kosten die verbonden zijn aan het vervangen van een VSA zijn zeer hoog. Met Saled Retrofit verlichting bespaart u dus ook op deze onderhoudskosten. Gemiddeld valt een voorschakelapparaat één tot twee keer uit, voordat de levensduur van het armatuur verstreken is.

Meer branduren
Het aantal branduren van een PS-L LED lichtbron bedraagt minimaal 50.000. Ruim drie keer meer dan het aantal branduren van een conventionele PL-L lamp. Gemiddeld zal een PL-L lamp daarom drie keer vaker moeten worden vervangen.

Voordelen voor het milieu

Dankzij het vervangen van PL-L lampen door de Saled PS-L lamp zal een daling plaatsvinden van minimaal 50% t.o.v. het opgenomen vermogen. LED verlichting heeft namelijk een veel lager energieverbruik dan conventionele verlichting. Door de energiebesparing wordt de uitstoot van afvalstoffen – zoals CO2 en zwavel – gereduceerd.

Financieel voordeel – korte terugverdientijd

De PS-L LED lichtbron is vele malen energiezuiniger dan de conventionele PL-L lamp. Daardoor zal er jaarlijks bespaard worden op energiekosten. In combinatie met de besparing op installatie- en onderhoudskosten van zowel de lamp als het voorschakelapparaat zorgt dit voor een zeer korte terugverdientijd. Vaak is de investering in LED verlichting met vier jaar terugverdiend. Na het terugverdienen kan men optimaal profiteren van de verlaagde energiekosten. 

Hopelijk zien wij u op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht. U vindt de stand van Saled op nummer 3.1.49

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]