Actueel

Saled levert LED verlichting aan Brandweer Bunschoten via Brian Franken Technieken

Begin juli heeft Saled LED verlichting geleverd voor de nieuwe kazerne van Brandweer Bunschoten. Naast 150 lampen in het gebouw, zijn ook meerdere Fortuné-armaturen geleverd voor de verlichting rondom de kazerne. De installatie van de nieuwe verlichting is verzorgd door Brian Franken Technieken B.V., terwijl Mantek B.V. als adviesbureau betrokken was.

Tony van Echten van Mantek B.V. is zeer enthousiast over de door Saled geleverde lichtbronnen, met name over de Fortuné- armaturen die het buitenterrein verlichten: “De buitenverlichting bij de brandweer is prima. Iedere kenner die het armatuur ziet zegt, ‘Hé, wat een mooi armatuur’. De lagere vermogens hangen op 2,6 meter, de grote vermogens op vijf meter. Inmiddels zijn de brandweerauto’s verhuisd en staan ze letterlijk in de etalage. Een mooi project in eigen dorp”.

Binnen- en buitenverlichting

Voor het verlichten van de brandweerruimtes is op basis van een lichtberekening gekozen voor een mix van LED Downlighters , IP65 armaturen, LED Panel Lights met Dali dimbare driver en meerdere inbouwspots. In totaal gaat het om zo’n 150 lichtbronnen. Buiten is gekozen voor een aantal LED Breedstralers en het nieuwe Fortuné armatuur. Door deze te koppelen aan benaderingsschakelaars, wordt het energieverbruik zo veel als mogelijk beperkt.

Brandweerverlichting

Sales director Stef de Graaf is uitermate tevreden met het verloop van het project. “De communicatie met installateur Brian Franken Technieken B.V. en adviesbureau Mantek B.V. was perfect. Namens Saled bedankt voor de prettige samenwerking.” De kazerne in Bunschoten is niet het eerste project in deze sector. Eerder leverde Saled al verlichting aan brandweerkazernes in o.a. Nijkerk en Enschede. Recentelijk ontving Saled ook vanuit Brandweer Doesburg de opdracht om de bestaande verlichting te vervangen.

Bent u ook geïnteresseerd om de kazerne van uw regio te voorzien van duurzame verlichting? Neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]