Actueel

Kantoorpanden verplicht energiezuinig vanaf 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoorpanden in Nederland voldoen aan het minimale Energielabel C. Meer dan de helft van de eigenaren van Nederlandse kantoren moet maatregelen nemen om aan de aangekondigde eis te voldoen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om het Energielabel te verbeteren, zoals het veranderen naar LED verlichting.

Het merendeel van de Nederlandse kantoren voldoet niet aan de aangekondigde energie-eisen, waardoor de eigenaren maatregelen moeten nemen. Gebouwen met Energielabel D, E en F kunnen zelfs zonder bouwkundige ingrepen energielabel C halen. De gemakkelijkste manier om het Energielabel te verbeteren, is via LED verlichting. Saled heeft voor alle conventionele kantoorverlichting een LED alternatief. Als de conventionele armaturen nog niet vervangen hoeven te worden, is het mogelijk om de huidige TL-buizen één-op-één te vervangen door Saled LED Tubes. Een andere optie is de armaturen die in kantoorruimtes hangen volledig te vervangen door LED Panel Lights. Deze panelen zijn zeer dun en eenvoudig te monteren. Een voordeel van LED is dat de lichtbron minimaal 50.000 uren brand. Door de besparing op zowel energie- als vervangingskosten is de investering binnen een paar jaar terugverdiend.

Maatregelen

In 2016 kondigde toenmalig minister Blok van Wonen en Rijksdienst in een brief aan dat eigenaren van kantoren die groter zijn dan 100m² genoodzaakt zijn om vanaf 1 januari 2023 minstens Energielabel C te bezitten. De Rijksoverheid wil namelijk naar een energieneutraal gebouwde omgeving in 2050. Heeft het pand op de aangegeven datum geen Energielabel C of beter, dan mag het gebouw niet meer gebruikt worden.

Voldoen aan de toekomstige eisen?

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is voor uw kantoor!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]