Actueel

Saled wint aanbesteding 9 VCO-scholen in Harderwijk en Hierden

V.l.n.r. Stef de Graaf (Sales Director Saled), Willem Waterweg (Directeur financiën en beheer VCO Harderwijk-Hierden) en Cor van Stralen (accountmanager Onderwijs Inkoop Groep).

Saled mag maar liefst negen basisscholen die zijn aangesloten bij de Stichting voor Christelijk Onderwijs Harderwijk-Hierden voorzien van duurzame LED verlichting. Saled wist de organisatie – waar elf basisscholen, 270 leerkrachten en ongeveer 2800 leerlingen toe behoren – te overtuigen door zich te onderscheiden op gebied van prijs en kwaliteit.

Alle LED verlichting van inschrijvers voor de aanbesteding moest voldoen aan een aantal strikte kwaliteitseisen. Iedere LED lamp is vrij van flikkering met een UGR-waarde kleiner dan 19. De LED verlichting dient een L-waarde te hebben van tenminste 90 en is daarnaast volledig gecertificeerd.

Verbeterde concentratie

De stichting wil graag licht dat vrij is van flikkering. Flikkering blijkt uit onderzoek namelijk concentratie-verlagend te werken en kan in bepaalde gevallen zelfs slecht zijn voor de gezondheid. De UGR-waarde geeft aan of er sprake is van verblinding door licht. Dit kengetal ligt bij Saled LED verlichting onder de 19, waardoor er voldaan is aan de Nederlands Norm (NEN-EN 12464-1). Zo hoopt de stichting bij zowel leraar als leerling bij te dragen aan een optimale concentratie.

Lange levensduur

De L-waarde geeft aan hoeveel de lichtopbrengst zal afnemen ten opzichte van een bepaalde tijd. Vaak wordt dit gemeten aan de hand van de gemiddelde levensduur van de LED lampen. In dit specifieke geval is er sprake van een L-waarde van L90 bij 50.000 branduren. Dit houdt in dat na 50.000 branduren (gemiddelde levensduur) de LED lichtbronnen minimaal 90% van hun oorspronkelijke lichtopbrengst zullen behouden.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]