Actueel

Meer dan 70% energiebesparing en forse CO2-reductie voor Pasta Casa

Medio januari heeft Pasta Casa uit Santpoort-Noord een forse CO2-reductie en energiebesparing weten te realiseren. De daling van de CO2-uitstoot en besparing op energiekosten zijn het rechtstreekse gevolg van het plaatsen van duurzame LED verlichting van Saled.

In de winkel aan de Hoofdstraat zijn verschillende nieuwe LED Railspots geplaatst. Daarnaast zijn de overige ruimtes voorzien van nieuwe armaturen en bijbehorende lichtbronnen. LED lampen zijn vele malen zuiniger dan energieverslindende conventionele verlichting.

Energiebesparing van meer dan 70 procent

Volgens metingen had de aanbieder van verse Italiaanse producten en verzorger van kookworkshops voor het plaatsen van energiezuinige LED verlichting een energieverbruik van 8700 kWh. Door het vervangen van de conventionele verlichting heeft Pasta Casa dit verbruik weten te reduceren met 6240 kWh per jaar. Dit is een energiebesparing van meer dan 70%. Door deze reductie zal de jaarlijkse CO2-uitstoot van het bedrijfspand bovendien worden teruggedrongen met maar liefst 3530 kilogram.

Gezellig winkelen en inspirerende kookworkshops

In het verleden is LED verlichting weleens bestempeld als ‘ongezellig’ of ‘kil’. Inmiddels is het mogelijk om LED verlichting in verschillende kleurtemperaturen te produceren. Het is hierdoor mogelijk om te kiezen voor een warme, ‘gezellige’ kleurtemperatuur. Dit is ook het geval bij Pasta Casa waar het winkelend publiek kan genieten van een sfeervolle inrichting, onder andere door toedoen van de nieuwe LED spots. Ook de cursisten van de verschillende Italiaanse kookworkshops profiteren op deze manier van de LED lampen.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]