Actueel

Saled LED verlichting voor Fysiotherapie Ootmarsum

Medio maart heeft Saled Fysiotherapie Ootmarsum voorzien van duurzame LED verlichting. De installatie van LED lampen zal gaan zorgen voor een daling van het energieverbruik. Hierdoor zal er direct bespaard worden op energiekosten. Daarnaast zal door de inkrimping van het energieverbruik de zwavel- en CO2-uitstoot van het bedrijfspand aan de Wildehof worden gereduceerd. De werknemers van Saled wisten de installatie van de LED verlichting binnen een dag af te ronden.

In verschillende ruimtes – waaronder enkele behandelkamers – is de conventionele verlichting vervangen door LED Downlighters, LED Vluchtwegverlichting, LED Panel Lights en LED Tubes. Het wattage van deze LED lichtbronnen ligt significant lager dan dat van de lampen in de oude situatie, vaak is het aantal watt ruim de helft minder.

Gezonder milieu

Door het installeren van de verschillende LED lichtbronnen zal er een energiebesparing plaatsvinden. Dit heeft tot gevolg dat de CO2- en zwaveluitstoot jaarlijks met respectievelijk 2750 kilogram en 2065 gram. zullen afnemen. De investering heeft hierdoor direct positieve invloed op het milieu.

Besparingen en cijfers

Fysiotherapie Ootmarsum zal naar schatting een energiebesparing weten te realiseren van 4859 kWh per jaar. De investering zal zichzelf hierdoor binnen drie jaar en negen maanden terugverdienen. Na deze periode zal Fysiotherapie Ootmarsum optimaal gaan profiteren van de besparing.

Soepele samenwerking

Fysiotherapie Ootmarsum geeft aan geen hinder te hebben ondervonden tijdens het installatieproces. Alle werkzaamheden hebben doorgang kunnen vinden. De kamer waarin huidtherapie plaatsvindt, had behoefte aan extra lichtopbrengst. Door het monteren van een extra LED Panel Light heeft Saled dit weten te realiseren. Tijdens de werkzaamheden is gehoor gegeven aan extra wensen van het personeel van Fysiotherapie Ootmarsum, zoals het separaat schakelen van een Panel Light en LED Inbouwspots. Alle werkzaamheden zijn – dankzij deze soepele samenwerking – binnen een dag uitgevoerd.

Totstandkoming

Ans de Visscher (eigenares Fysiotherapie Ootmarsum) geeft aan dat er langere tijd gezocht is naar een leverancier van LED verlichting. Bepaalde testen met LED lampen waren niet goed bevallen, tot zij in contact kwam met Saled. Na het eerste telefoongesprek is direct een afspraak gemaakt om samen de mogelijkheden te bekijken. Vervolgens zijn tijdens het verrichten van de installatie nog enkele extra wensen doorgevoerd. Saled en Fysiotherapie Ootmarsum zijn allebei zeer content met de behaalde resultaten.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]