Actueel

Saled levert gemeente Tytsjerksteradiel duurzame LED verlichting

Eind 2017 is de gemeente Tytsjerksteradiel voor een groot gedeelte voorzien van duurzame LED verlichting van Saled. Binnen een paar maanden tijd zijn maar liefst 1915 conventionele lampen vervangen door LED lampen. De gemeente gaat flink besparen op energiekosten. Bovendien zal de CO2-uitstoot worden gereduceerd.

Het gedeelte van het areaal dat nu is vervangen bestond voor een deel uit zogenaamde SOX-lampen. LED verlichting is vele malen zuiniger dan deze traditionele lamp en zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot. De SOX-lampen zijn dan ook vervangen door de zogenaamde Saled-LED LS-S.

Enorme energiebesparing

Alle lampen zijn vervangen door installateur Ziut. Jaarlijks zal dit leiden tot een flinke energiebesparing. Door de daling van het energieverbruik zal de CO2-uitstoot – naar schatting – worden gereduceerd met 57.128 kilogram per jaar. Ziut, de gemeente Tytsjerksteradiel en Saled zijn allen zeer tevreden met het verloop van de werkzaamheden.

2200K LED verlichting

De gemeente Tytsjerksteradiel kiest in het buitengebied voor 2200K lampen, deze voorzien een omgeving van erg warm licht, vergelijkbaar met dat van conventionele verlichting. Dit type LED verlichting heeft een minimaal blauw component, waardoor het licht meer natuurvriendelijk is. De 2200K kleurtemperatuur is hierdoor uitermate geschikt voor openbare verlichting.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]