Actueel

Tenniscentrum Groenekan duurzaam verlicht door Saled

Saled heeft wederom een tennisclub voorzien van LED verlichting. Medio augustus is de montage van energiezuinige LED lampen in de tennishal van drievoudig Nederlands kampioen TC Groenekan afgerond. De Utrechtse club gaat hierdoor ruim 60% besparen op energiekosten.

Nadat eerder al tennisvereniging At Risk in Utrecht en P.L.T.C. de Vale Ouwe in Putten werden voorzien van energiezuinige LED verlichting, was het ditmaal de beurt aan TC Groenekan. In het tenniscentrum zijn 232 LED Tubes geplaatst ter vervanging de van conventionele TL-buizen. De 22w LED Tubes, met een kleurtemperatuur van 4000K, dringen het energieverbruik met ruim 60% terug ten opzichte van de oude 58 watt TL-buizen die voorheen werden gebruikt om de hal te verlichten.

Zeer interessant
De conventionele TL-buizen zijn één-op-één vervangen door Saled, waardoor de bestaande armaturen behouden konden blijven. De nieuwe LED lichtbronnen zijn gezamenlijk goed voor een energiebesparing van 41.621 kWh per jaar. De investering in LED verlichting is daarom financieel zeer interessant. Omgerekend gaat TC Groenekan zo’n €5.000 per jaar besparen. De totale investering is daardoor al binnen 23 maanden terugverdiend.

Uitstekend lichtbeeld
De investering komt niet alleen de clubkas ten goede, ook de spelers van Groenekan profiteren van het nieuwe licht. De twee tennisbanen waren op diverse plekken niet goed meer verlicht als gevolg van de verouderde lampen. Dankzij de nieuwe Saled lampen is dit probleem verleden tijd en geniet de tennishal weer een uitstekend lichtbeeld.

Leasing
Bijzonder aan dit project is dat TC Groenekan geen voorfinanciering hoeft te doen om de LED verlichting -inclusief montage- te bekostigen. Er is gekozen voor een lease constructie via LeaseMasters. De tennisclub gaat de lease bekostigen uit het overgehouden bedrag van de energie- en vervangingsbesparing. Leuke bijkomstigheid is dat TC Groenekan de lease hiervan ruimschoots kan betalen en zelfs maandelijks nog een bedrag bespaart.

Saled bedankt Tenniscentrum Groenekan voor de fijne samenwerking en wenst hen veel plezier van de nieuwe verlichting!

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]