Actueel

Borax Rotterdam investeert in energiezuinige LED verlichting

Borax installeert Saled led verlichting

De vestiging van Borax in het Botlekgebied in Rotterdam is in juni voorzien van energiezuinige Saled LED verlichting. Dankzij de investering gaat de wereldwijd leider in industriële mineralen ruim 65% besparen op het energieverbruik. Bovendien wordt de uitstoot van CO2 en zwavel fors gereduceerd, waardoor het milieu aanzienlijk wordt gespaard.

Borax is onderdeel van de Rio Tinto Group, één van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld. De vestiging in de Rotterdamse haven doet dienst als distributie- en verpakkingsfaciliteit. In juni is een groot deel van de energie slurpende conventionele verlichting op het terrein van Borax vervangen door energiezuinige LED verlichting. Zowel het buitenterrein, als de kantoren als een grote silo zijn voorzien van duurzame Saled LED oplossingen. Met als resultaat: een energiebesparing van meer dan 65%.

Energiezuinig
Het grote buitenterrein van Borax, direct gelegen aan het water, werd ’s avonds niet tot nauwelijks verlicht. Om het terrein ook ’s avonds veilig begaanbaar te maken zijn energiezuinige breedstralers en straatarmaturen geplaatst. Daarnaast is een immense silo van ruim twintig meter hoog voorzien van een duurzaam lichtsysteem en is ook in het kantoorpand energiezuinige verlichting aangebracht in de vorm van LED Panel Lights. Alleen al de lichtbronnen in het kantoorpand dringen het jaarlijkse energieverbruik met 20.000 kWh terug. Een aanzienlijke besparing die het bedrijf duizenden euro’s oplevert.

Bijdrage aan het milieu
De omzetting is echter niet alleen vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk. Borax, dat bijna de helft van de wereldvraag naar het mineraal boraat levert, vermindert de jaarlijkse uitstoot van CO2 en zwavel fors. Het bedrijf aan de Welplaatweg 104 in Botlek Rotterdam levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het milieu en toont bovendien aan zich bewust te zijn van het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

LED Industrieverlichting

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over industrieverlichting »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]