Actueel

Saled voorziet productiehallen Rinos uit Genemuiden van LED verlichting

Rinos, een gespecialiseerde fabrikant van entreevloerbedekking uit Genemuiden, heeft de overstap gemaakt naar duurzame LED verlichting. Begin juni is door een installatieteam van Saled hard gewerkt om meerdere productiehallen om te zetten naar LED. Aan de hoge plafonds pronken gloednieuwe LED High Bay schotels. Hiermee bespaart Rinos ruim 65% op het energieverbruik, terwijl de lichtopbrengst sterk verbeterd is.

De oude werkplaatsverlichting van Rinos leverde niet meer de gewenste lichtopbrengst en was verantwoordelijk voor een groot energieverbruik. Om die reden ging Rinos op zoek naar een passende vervangende lichtoplossing. De fabrikant van schoonlooptapijten en kokosmatten kwam uit bij de LED High Bay schotels van Saled. En dat bleek een schot in de roos. Ondanks dat de lampen in de productiehallen op grote hoogte hangen realiseren de LED schotels een enorme energiebesparing, terwijl de lichtopbrengst zelfs sterk is verbeterd.

LED High Bay schotels
De LED High Bay armaturen van Saled zijn speciaal ontworpen voor toepassingen van acht meter of hoger. De armaturen hebben een sterke behuizing en een uitstekende warmtegeleiding. Dankzij de hoge IP waarde is elk armatuur beschermd tegen waterstralen en stofdicht. Deze eigenschappen maken de LED High Bay dan ook uitermate geschikt voor de hoge plafonds in de productiehallen van Rinos.

Verbeterde lichtopbrengst
In de hallen zijn 85W en 165W LED High Bay schotels geplaatst door het installatieteam van Saled. De lichtopbrengst is daardoor op diverse plaatsen aanzienlijk verbeterd. Stef de Graaf, Sales director van Saled: “Op verschillende plaatsen is de lichtopbrengst met meer dan 100 lux gestegen, bijvoorbeeld bij de paden tussen de stellingen, om de machines en in de opslagruimten. In de ‘mixerij’ is de lichtopbrengst zelfs gestegen van 145 lux in de oude situatie naar 500 lux in de nieuwe situatie. Vanzelfsprekend zal dit de productieprocessen van Rinos ten goede komen.”

Duurzaamheid
Voor Rinos betekent de omzetting naar LED verlichting een energiebesparing van 102.244 kWh per jaar ten opzichte van de oude verlichting. Een duurzame en financieel verstandige investering dus. Bovendien reduceert het bedrijf, gevestigd aan de Klaas Fuitestraat 12 in Genemuiden, de jaarlijkse uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 58.063 kilogram en 43.596 gram. Bovenop de product garantie van vijf jaar zal Saled de komende vijf jaar ook volledige onderhoudsservice verlenen aan Rinos. Hierdoor zal het bedrijf zich de komende jaren geen enkele zorgen meer hoeven maken over de verlichting.

LED Werkplaatsverlichting

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over werkplaatsverlichting »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]