Actueel

Scholengemeenschap GSG Guido slaat opnieuw groene slag met LED verlichting

Scholengemeenschap GSG Guido gaat de komende jaren extra veel geld besparen op energie en onderhoud. De installatie van zuinige LED verlichting op twee locaties scheelt maar liefst 65% in energiekosten. Ook het personeel en de leerlingen profiteren van de nieuwe lampen. Het nieuwe LED licht trilt niet en is daardoor veel rustiger. Dat is goed voor de concentratie en de schoolprestaties.

Scholengemeenschap GSG Guido heeft voor de tweede keer een flinke groene slag geslagen. Een jaar geleden werd de locatie aan de Paladijnenweg in Amersfoort al voorzien van ruim 1400 nieuwe LED lampen. “Onze monteurs hebben nog eens meer dan 1100 duurzame lichtbronnen geplaatst in gebouwen in Amersfoort en Arnhem”, zegt directeur Stef de Graaf van Saled. “De scholengemeenschap gaat hiermee meer dan 65% besparen op energiekosten, oftewel €20.000 per jaar. Een bedrag dat ze mooi kunnen besteden aan andere doelen.”

Beter voor de concentratie en het milieu
Het grootste gedeelte van de lampen werd vervangen tijdens de meivakantie. Leerlingen en docenten hadden hierdoor nauwelijks last van de werkzaamheden. En van de nieuwe schoolverlichting worden ze alleen maar beter. De Graaf: “LED licht is vrij van trillingen. Dit werkt rustgevend en bevordert de concentratie van de leerlingen. Dat is goed voor de schoolprestaties.” Met de investering levert de scholengemeenschap ook een positieve bijdrage aan een beter milieu. De uitstoot van CO2 en zwavel wordt namelijk fors lager.

Bijzondere financiering
Het project is om nog een reden bijzonder, vertelt projectregisseur Arjan Bijman van Energievan.nu, expert in duurzame energie. “De nieuwe lampen kosten ongeveer €60.000 ; veel geld voor een school. We hebben twee investeerders uit Amersfoort bereid gevonden het project te financieren. Door de enorme besparing kan GSG Guido dit binnen drie jaar terugbetalen. En daarna gaan de besparingen gewoon door.” Bijman bekijkt nu of de school een volgende stap kan zetten. “We zouden graag de ventilatie in de klassen verbeteren. En de school volledig elektrisch maken, dus zonder gasaansluiting. Hiervoor zijn we op zoek naar investeerders die een bijdrage willen leveren aan dit maatschappelijke doel.”

Amersfoort
Op de locatie Paladijnenweg 253 in Amersfoort zijn 697 LED lichtbronnen geplaatst. Verdeeld over vier verdiepingen zijn een groot aantal LED Tubes geïnstalleerd ter vervanging van de conventionele TL-buizen. Daarnaast zijn ook LED Panel Lights en LED Downlighters geplaatst. Ook de conventionele buitenverlichting in de vorm van SON-lampen en portiekarmaturen werd vervangen door LED. Gemiddeld brandt de verlichting in de Amersfoortse school zo’n 52 uur per week. Daardoor zal de investering al ruim binnen 2,5 jaar volledig terugverdiend zijn.

Arnhem
De locatie in Arnhem aan de Grensweg 2 is voorzien van 411 nieuwe LED lichtbronnen. Voor alle traditionele lampen werd door Saled een passende duurzame lichtoplossing geplaatst. Gemiddeld brandt de verlichting in de school in Arnhem ongeveer 45 uur per week. De terugverdientijd voor de investering komt daarmee uit op slechts 2,8 jaar.

LED Schoolverlichting

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over schoolverlichting »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]