Actueel

Saled verduurzaamt veldverlichting tennisvereniging P.L.T.C. de Vale Ouwe

De afgelopen dagen heeft Saled de banen van tennisvereniging P.L.T.C. de Vale Ouwe in Putten voorzien van duurzame LED verlichting. De tennisclub gaat hierdoor ruim 65% besparen op de energiekosten. Tijdens de laatste lichtmetingen op dinsdagavond 7 maart waren de reacties van leden bijzonder positief.

Tennisvereniging de Vale Ouwe beschikt over acht buitenbanen die prachtig zijn aangelegd rondom het clubgebouw. De banen worden verlicht door in totaal zestien lichtmasten. De oude lampen in deze masten waren duidelijk aan vervanging toe. Met het oog op duurzaamheid besloot de Vale Ouwe om te investeren in duurzame en energiezuinige LED verlichting: een verstandige keuze.

Duurzaam en financieel interessant
P.L.T.C. de Vale Ouwe beschikte voorheen over 32 oude armaturen met 2500 watt Osram HQI-T lampen (inclusief VSA). Deze zijn vervangen door gloednieuwe 800 watt LED Field Lights van Saled, wat neerkomt op een energiebesparing van ruim 65%. Gezamenlijk realiseren de 32 LED armaturen een energiebesparing van 39.603 kWh per jaar. De oplossing van Saled is daarom ook financieel zeer interessant. Uitgaande van gemiddeld 14 branduren per week is de totale investering naar verwachting al binnen 6,7 jaar compleet terugverdiend. Bovendien draagt de Vale Ouwe bij aan een beter milieu doordat de totale uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 30.914 kilogram en 23.212 gram wordt teruggedrongen.

Uitstekende lichtopbrengst
Ondanks het lage energieverbruik hebben de LED Field Lights een uitstekende lichtopbrengst. Ten opzichte van de oude lampen is de lichtopbrengst op de baan met meer dan 100 lux gestegen. En dat is merkbaar op de velden van de tennisclub: op de avond na installatie waren de reacties van leden bijzonder enthousiast. “De baan is uitstekend verlicht en de ballen zijn beter zichtbaar. Bij het opgooien van de bal om te serveren worden we niet meer verblind door direct in de lampen te kijken”, aldus een spelend lid.

Tennishal
Naast acht buitenbanen beschikt tennisvereniging de Vale Ouwe ook over een tennishal met drie binnenbanen. Na afloop van het winterseizoen zal in april ook de verlichting in deze tennishal volledig worden verduurzaamt door Saled. In totaal zullen 36 lampen met een verbruik van 400 watt worden vervangen door 150 watt LED Field Lights. Doordat de verlichting in de tennishal gemiddeld 33 uren per week brandt, is de investering al binnen 2,5 jaar compleet terugverdiend. Als dank voor het vertrouwen en de keuze voor duurzaamheid heeft Saled direct besloten een vijfjarig sponsorcontract af te sluiten en daarmee de basis te leggen voor een jarenlange relatie.

Saled wenst P.L.T.C. de Vale Ouwe veel tennisplezier met de nieuwe LED verlichting en kijkt uit naar de verdere samenwerking!

Klik hier voor meer foto’s!

LED Veldverlichting

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over veldverlichting »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]