Actueel

Tunnels in Amersfoort voorzien van Saled LED verlichting

LED verlichting tunnels - Saled

Deze maand wordt door Van Gelder Infratechniek de laatste verkeerstunnel in Amersfoort voorzien van duurzame LED verlichting van Saled. Het omvangrijke project is gestart in het eerste kwartaal van 2016 en betrof alle verkeerstunnels in Amersfoort. Eén van de grootste tunnels die is voorzien van energiezuinige verlichting is de uit 1958 daterende tunnel Stadsring – Amsterdamseweg.

De tunnel tussen de stadsring en de Amsterdamseweg bestaat uit twee dubbele autobanen, een fietspad en een busbaan. De 264 conventionele TL-D 58 watt buizen zijn één-op-één vervangen door 25 watt LED Tubes van Saled. De tunnel is hierdoor helderder verlicht en ook de kleurherkenning is verbeterd, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Omdat de nieuwe LED Tubes geen VSA nodig hebben is het verbruik per lichtpunt gedaald van 65 watt (waarvan 7 watt voor de VSA) naar slechts 25 watt. De verlichting in de tunnels brandt 24 uur per dag, 7 dagen per week. De Gemeente Amersfoort bespaart door de omzetting naar duurzame verlichting op enkel deze tunnel al ruim €6.400 per jaar aan energiekosten. Hiernaast daalt de omgerekende CO2 uitstoot met 52.215 kilogram en de zwaveluitstoot met 39.207 gram per jaar. De keuze voor LED verlichting is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]