Actueel

Autodemontagebedrijf De Zaag voorzien van LED verlichting

Saled heeft in december autodemontagebedrijf De Zaag in Krimpen aan den Lek voorzien van LED verlichting. De Zaag beschikt hierdoor over een sterk verbeterde lichtopbrengst. In de bestaande armaturen zijn telkens twee conventionele TL-T8 buizen vervangen door één LED Tube. Hierdoor gaat men nog eens 2400 kWh op jaarbasis extra besparen.

De verouderde verlichting van het autodemontagebedrijf gaf niet meer de gewenste lichtopbrengst. De Zaag kwam hiertoe in contact met Saled en besloot de conventionele verlichting te vervangen door energiezuinige LED oplossingen. Het familiebedrijf dat al ruim 40 jaar actief is in de autodemontagebranche gaat jaarlijks in totaal 7.909 kWh energie besparen.

Autosloperij De Zaag
De Zaag beschikt over 13.000 m² aan terrein, waar meer dan 500 verschillende sloopauto’s staan. Na het demonteren worden de auto-onderdelen opgeslagen in het magazijn van 3.000 m². Zeer belangrijk is dat deze onderdelen goed worden uitgelicht. De nieuwe LED verlichting van Saled biedt uitkomst. Naast een groot aantal TL-T8 buizen werden ook meerdere schijnwerpers met een verbruik van maar liefst 100 watt vervangen door energiezuinige LED Breedstralers van slechts 50 watt.

Onverwachte meevaller
In de oorspronkelijke planning was rekening gehouden met het installeren van twee LED Tubes per armatuur. Tijdens het installeren bleek de lichtopbrengst per tube echter zo goed, dat De Zaag met één LED Tube per armatuur af kon. Hierdoor waren nog minder lampen noodzakelijk dan in eerste instantie gedacht was. Een onverwachte extra kostenbesparing voor De Zaag dus. Het beperken van het aantal lampen betekent bovendien een CO2-reductie van 4.476 kilogram per jaar.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]