Actueel

Sportpark SC Genemuiden nu ook volledig LED verlicht

Na de succesvolle installatie van een LED scorebord in 2015, is nu het volledige sportpark van voetbalclub SC Genemuiden omgezet naar LED verlichting. Vrijwilligers van de club hebben alle bestaande verlichting in de kantine, keuken, kleedkamers, gangen en toiletten omgezet naar nieuwe LED verlichting van Saled.

Op 20 december werd begonnen met de installatie door vrijwilligers van SC Genemuiden. Nog voor het einde van het jaar is de complete installatie afgerond. Doordat de volledige omzetting werd uitgevoerd tijdens de winterstop hebben de leden van SC Genemuiden totaal geen hinder ondervonden van de werkzaamheden. Alle gebouwen op het sportpark zijn nu volledig voorzien van duurzame LED verlichting.

Meer dan 300 lampen
Op het sportpark zijn in totaal meer dan driehonderd lampen geplaatst. Om precies te zijn gaat het om 306 stuks, waarbij diverse lampen uit het brede Saled-assortiment werden gebruikt. Voor iedere ruimte is in overleg met de club nauwkeurig bekeken welke lampen het meest geschikt zijn. Zo zijn bijvoorbeeld LED Tubes, LED Downlighters, LED Inbouwspots, LED Plafonnières en LED Portiekarmaturen geplaatst. Alle gebouwen zijn hierdoor nu uitstekend verlicht.

Forse besparingen
Door de volledige omzetting naar LED verlichting gaat SC Genemuiden ruim 60% besparen op energiekosten. De voetbalclub gaat terug van een totaal wattage van 34.486 naar slechts 10.838 watt. De lichtopbrengst is sterk verbeterd ten opzichte van de conventionele verlichting. Voorheen was de lichtopbrengst 215 lux, terwijl dit nu 310 lux is. Bovendien reduceert de club de CO2-uitstoot en zwaveluitstoot met respectievelijk 13.385 kilogram en 10.050 gram per jaar. De totale investering is naar verwachting al binnen 26 maanden terugverdiend.

Scorebord
Voor aanvang van het seizoen 2015-2016 leverde Saled al een nieuw LED scorebord aan de club die uitkomt in de Hoofdklasse B van het amateurvoetbal . Het scorebord is 4 meter breed bij 3 meter hoog en heeft een P10 resolutie. Dat wil zeggen dat op een kijkafstand vanaf 10 tot 200 meter het scorebord haarscherp te zien is. Behalve de score kan men onder andere foto’s van de spelers, gele/rode kaarten en tussenstanden bij andere wedstrijden laten zien. Behalve het scoreprogramma werd ook een compleet advertentieprogramma bijgeleverd, waardoor sponsors of adverteerders hun bedrijf of producten kunnen verkopen.

Saled bedankt SC Genemuiden voor de voortzetting van de fijne samenwerking en wenst hen veel plezier met de nieuwe LED verlichting.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]