Actueel

Saled en Reuser Technische Installaties voorzien Omron Manufacturing van LED verlichting

In samenwerking met Reuser technische installaties heeft Saled Omron Manufacturing of the Netherlands B.V. afgelopen week voorzien van LED verlichting. De volledige kantine van het bedrijf is over op duurzame verlichting, evenals een serie lichtkunst in de gangen. Het resultaat: 60% energiebesparing, een feilloze overgang en dus een tevreden klant. “Het resultaat is schitterend.”

Ron Vogelzang, Facility Officer van het in Den Bosch gelegen bedrijf, over de keuze voor LED verlichting: “Bij Omron zijn we dagelijks bezig met het doorvoeren van energiezuinige en duurzame oplossingen. In de kantine zijn sensoren geplaatst die ervoor zorgen dat verlichting alleen brandt indien er mensen aanwezig zijn.” Als gevolg daarvan schakelt de verlichting veelvuldig in en uit, wat vanzelfsprekend nadelig is voor de levensduur van de conventionele verlichting. “Dat geeft een hogere uitval en dus meer onderhoud. De directie wilde graag een oplossing, met behoud van de bestaande armaturen. Zodoende kwamen we uit bij Saled.

3000 KwH besparing
Namens Saled was Roderik Span betrokken bij het project. “Na het eerste contact hebben we in samenspraak met de huisinstallateur van Omron, Reuser Technische Installaties, een test gedaan met meerdere lichtbronnen.” Uiteindelijk bleek de Saled PS-T 13 watt de perfecte vervanger voor de conventionele PL-T 32 watt. Span leg uit: “Door te kiezen voor dit type lichtbron wordt een energiebesparing van meer dan 60% gerealiseerd. Dat betekent in totaal ruim 3.000 KwH per jaar. Ook de uitstoot van CO2 en zwavel wordt met respectievelijk 1.700 kilogram en 12.75 gram teruggedrongen.

Specifiek vraagstuk: lichtkunst
Naast de omzetting van de kantine had Omron een ander specifiek verlichtingsvraagstuk voor Saled. Vogelzang vertelt: “Bij de opening van ons nieuwe pand is in de gangen verlichting toegepast die ook als kunst dienst doet.” Al snel bleek dat theorie en praktijk totaal verschillend zijn. “De VSA’s zorgden voor grote problemen. Door allerlei onbekende redenen was het uitvalpercentage zeer hoog en aangezien de VSA’s uit het zicht gemonteerd dienden te worden zorgde dit voor veel ongemak.” Het was de directie een doorn in het oog dat deze verlichting vaak niet brandde.

‘Resultaat is schitterend’
De oplossing van Saled voor de lichtkunst: LED tubes met een interne driver, waardoor er geen VSA benodigd is en het probleem dus tot het verleden behoort. Facility Officer Vogelzang: “Saled heeft ons deze oplossing aangedragen, maar het was voor ons door de ervaringen nog wel ‘eerst zien, dan geloven.’ De test was echter bevredigend en daarom hebben we alle 53 65 watt TL-buizen vervangen door 22 watt LED Tubes. Het resultaat is schitterend en nu kunnen we zonder angst voor uitval of problemen onze medewerkers en gasten deze lichtkunst tonen.” Een mooie oplossing met bovendien een grote energiebesparing!

Saled bedankt Omron en Reuser Technische Installaties voor het vertrouwen en wenst hen veel plezier van de nieuwe verlichting.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]