Actueel

Gemeente Dongen voorziet eigen gebouwen van Saled LED verlichting

Gemeente Dongen heeft de afgelopen periode een grote stap voorwaarts gemaakt om te voldoen aan het Energieakkoord 2020. Meerdere panden die qua onderhoud, beheer en budget onder Gemeente Dongen vallen zijn inmiddels door Saled voorzien van LED verlichting.

Peter van Iersel, opzichter Bouwkunde van Gemeente Dongen: “Aangezien ook gemeente Dongen dagelijks bezig is om aan het Energieakkoord 2020 te gaan voldoen, kwamen we al snel bij het toepassen van LED verlichting. Voordelen hiervan zijn onder andere minder energieverbruik, een langere levensduur, minder uitval en dus minder kosten voor remplace en installatie.” Al vrij snel kwamen Dongen en Saled met elkaar in contact en zijn duidelijke afspraken gemaakt over wensen, verwachtingen en eisen.

Uitgebreide testperiode
Aangezien LED verlichting voor Van Iersel nog vrij nieuw en onbekend was, wilde hij graag eerst uitgebreid testen voordat er beslissingen werden genomen. In overleg met Saled is er een uitgebreide en langdurige testperiode doorgevoerd waarbij vele aspecten werden bekeken. Na meer dan één jaar testen waren zowel Van Iersel als Gemeente Dongen overtuigd en kon de verlichting van Saled toegepast gaan worden op de diverse gebouwen. Van Iersel: “Op bepaalde locaties is het aantal lichtpunten gelijk gebleven, terwijl bij sommige locaties we zelfs met minder lichtpunten uitkwamen zonder dat de gelijkmatigheid of lichtbeeld daar onder leed. Dat vonden we verrassend!”

60% energiebesparing
Stap voor stap is op meerdere locaties LED verlichting toegepast. In Dongen betreft het onder andere milieustraat De Coolhof (alle kantoren en werkplaatsen), Jongerencentrum De Poort en Gemeentehuis Dongen (bestuursgebouw), terwijl in ’s-Gravenmoer het jongerencentrum en de gemeentewerf energiezuinig en duurzaam werden. De totale energiebesparing zal uitkomen op 60% ten opzichte van het huidige verbruik.

Saled bedankt Gemeente Dongen voor het vertrouwen en wenst hen veel succes met de nieuwe energiezuinige en duurzame verlichting.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]