Actueel

Drankengroothandel Van Wees nog steeds zeer tevreden over Saled LED verlichting

In december 2012 werd bij drankengroothandel Van Wees Holland aan de Heliumweg in Amersfoort alle bestaande verlichting vervangen door duurzame en energiezuinige LED verlichting. In totaal werden destijds 338 LED lampen geplaatst. In vier jaar tijd is slechts één van deze lampen defect gegaan. Reden voor eigenaar Maurice van Wees om Saled te complimenteren.

Op woensdag 23 november ontving Saled een melding dat één van de lampen in het gigantische pand in Amersfoort defect was gegaan. Nog geen dag later was deze lamp vervangen door een nieuwe. Maurice van Wees: “Na vier jaar tijd is de eerste LED lamp bij ons kapot gegaan. Op 23 november maakten we hier melding van en op 24 november was de lamp al vervangen. Ik kan niet anders stellen dan dat ik zeer tevreden ben over de snelle service van Saled.”

LED Tubes, Inbouwspots en Plafonnières
338 lampen werden er destijds geplaatst. Een mooi project waar Saled met veel plezier aan kan terugdenken. De bestaande TL-buizen werden vervangen door LED Tubes van 18, 22 en 25 watt. Daarnaast werden ook Inbouwspots en Plafonnières geplaatst door Saled. Gezamenlijk realiseren deze lichtbronnen een energiebesparing van ruim 50%. Terwijl Van Wees voorheen in totaal 31.390 kWh per jaar verbruikte, is men mede dankzij de omzetting naar LED terug gegaan naar 20.075 kWh per jaar. En dat is niet het enige. Van Wees zorgt bovendien voor een CO2-reductie van 23.710 kilogram per jaar en een zwavel reductie van 17.811 gram per jaar.

Sterk verbeterde lichtopbrengst en snel terugverdiend
Maurice van Wees laat verder weten zeer tevreden te zijn over de lichtopbrengst in de hal en de terugverdientijd van de investering. “Voorheen was er sprake van een lichtopbrengst van 210 lux in de hal, met de nieuwe LED verlichting is dit 315 lux. De investering die we in 2012 hebben gedaan was al binnen 2,5 jaar terugverdiend. We zijn daarom dan ook zeer tevreden met de LED verlichting van Saled!”

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]