Actueel

Wuppermann Staal over op Saled LED verlichting

Saled heeft de afgelopen twee weken de metaalfabriek van Wuppermann staal in Moerdijk voorzien van duurzame LED verlichting. In totaal zijn bijna tweehonderd lampen één-op-één vervangen door nieuwe LED lichtbronnen. Hierbij zijn de huidige armaturen hergebruikt, waardoor de totale investering naar verwachting al binnen drie jaar volledig is terugverdiend.

In totaal zijn 187 lampen vervangen door LED lichtbronnen. De bestaande T5 TL-buizen werden vervangen door T6 LED Tubes. Gezamenlijk zullen deze gloednieuwe lichtbronnen het energieverbruik met meer dan 50% terugdringen. Naast deze enorme energiebesparing is de lichtopbrengst in de metaalfabriek gestegen van 280 naar 300 lux. Naar verwachting zal de investering ruim binnen drie jaar zijn terugverdiend.

Een mooie bijdrage aan het milieu
In totaal gaat Wuppermann Staal nu jaarlijks 40.334 kWh terug in energieverbruik. Een aanzienlijke besparing die het bedrijf duizenden euro’s oplevert. De omzetting is voor Wuppermann Staal echter niet alleen vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk. Het bedrijf dat jaarlijks meer dan 500.000 ton staal verwerkt, vermindert de totale uitstoot van CO2 met 22.830 kilogram per jaar. Een mooie bijdrage aan het milieu!

Zeer tevreden klant
Op dit moment, een paar dagen na de omzetting, bestaat er geen enkele twijfel meer of men bij Wuppermann tevreden is met de omzetting naar LED verlichting. Binnen enkele dagen ontving Saled het bericht dat de reacties zeer positief zijn en inmiddels is er al een vervolgbestelling geplaatst!

Saled bedankt Wuppermann Staal voor het vertrouwen en kijkt uit naar de verdere samenwerking.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]