Actueel

Remplace Gemeente Woensdrecht voltooid

Met de omzetting van ruim 5500 straatlantaarnlampen naar LED is de remplace bij Gemeente Woensdrecht in de afgelopen maanden zo goed als voltooid. In de Noord-Brabantse gemeente is nu nagenoeg iedere lantaarn voorzien van een Saled LED lichtbron, wat voor Woensdrecht een enorme besparing op energie- en vervangingskosten oplevert.

Voorafgaand aan de massale omzetting in de maanden juni en juli zijn in Woensdrecht al meerdere straten voorzien van Saled lichtbronnen, deels bij wijze van test en deels voor noodzakelijke renovatie. De resultaten bevielen dusdanig goed, dat in december besloten werd een ‘remplace’ uit te voeren: een grootschalige vervanging van de bestaande verlichting. Omdat alle lantaarnpalen nog jarenlang mee kunnen gaan, koos Woensdrecht voor de retrofit-oplossing van Saled.

Social return
Op symbolische wijze gaven wethouder Jeffrey van Agtmaal en Ron van Mook (Dynniq) 10 juni het startschot voor de remplace, door vanuit een hoogwerker de eerste lamp te vervangen. Vanaf 13 juni hebben medewerkers van Dynniq vanuit meerdere hoogwerkers de kernen Woensdrecht, Huijbergen, Putte, Hoogerheide en Ossendrecht voorzien van LED verlichting. Bijzonder is dat de installateur in het kader van social return werd ondersteund door medewerkers van sociale werkvoorzieningsgroep WVS.

Jaarlijks €68.000 besparing
Dankzij Saled’s retrofit verlichting gaat de gemeente tussen de 30 en 35% besparen op stroomkosten. Dat scheelt met het huidige energietarief zo’n €27.000 op jaarbasis. Doordat LED veel langer meegaat dan conventioneel zullen de onderhoudskosten volgens ramingen van de Gemeente met een kleine € 41.000,- dalen. In totaal komt het neer op een besparing van ruim €68.000,- per jaar. Voor een gemeente als Woensdrecht een flink bedrag, dat men goed kan  benutten voor andere doeleinden.

Saled is trots dat opnieuw een gemeente kiest voor duurzaamheid en de kwaliteit van Saled!

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]