Actueel

Saled LED verlichting in parkeergarage Nijkerk: 5 jaar verder

In het voorjaar van 2011 heeft Saled in opdracht van de Gemeente Nijkerk de destijds donkere parkeergarage Wheemplein voorzien van LED verlichting. De ruim 170 LED tubes hebben de lichtopbrengst toentertijd verhoogd met 85 LUX. Het energieverbruik zakte met 70%. Vijf jaar later maken we de balans op.

Het was begin 2011 één van de grotere projecten die Saled heeft mogen uitvoeren: de omzetting van parkeergarage Wheemplein in Nijkerk naar LED. Al jaren vormde de slechte verlichting een doorn in het oog van de Gemeente Nijkerk, waardoor men er voor koos om Saled te benaderen. Omdat de armaturen nog in prima staat verkeerden, is er gebruik gemaakt van de retrofit-methode van Saled: in de bestaande armaturen zijn nieuwe LED Tubes geïnstalleerd.

Verlichting in topconditie
Vijf jaar later kunnen we stellen dat de verlichting van Saled in topconditie verkeert. Zodra je als bezoeker de parkeergarage betreedt, valt de heldere verlichting op. Er is alles behalve een sprake van een terugval. Een bewijs dat de LED verlichting van Saled niet alleen voordelig is, maar ook van de hoogste kwaliteit.

Doelstelling behaald
De berekeningen waren vooraf veelbelovend: door het vervangen van de verlichting en het uitschakelen van de VSA’s (voorschakelapparaat) zou er in theorie een energiebesparing van ruim 70% gerealiseerd moeten worden. Achteraf kunnen we stellen dat deze doelstelling behaald is. In totaal heeft Gemeente Nijkerk nu meer dan €22.000 bespaard op energiekosten. Een geweldig resultaat, waarmee de investering ruimschoots is terugverdiend.

Lange levensduur
De kwalitatief hoogwaardige verlichting van Saled heeft een lange levensduur. Naar verwachting zullen de meeste tubes nog zo’n vijf jaar branden, waardoor de totale energiebesparing in de komende jaren verdubbeld zal worden.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]