Actueel

Saled gaat duurzame samenwerking aan met Agilitas

Saled is recent een duurzame samenwerking aangegaan met Agilitas uit Bunschoten. Onderdeel van de samenwerking is de volledig nieuwe LED verlichting in het gebouw van de sportvereniging en een LED bord aan de buitenzijde van het pand. Dankzij de samenwerking bespaart Agilitas de komende jaren op energiekosten, terwijl het bord mogelijkheden bied om sponsorinkomsten te verhogen.


De basis voor de samenwerking ligt in de contacten tussen voorzitter Hans Voorbach van Agilitas en Stef de Graaf, sales manager bij Saled. Voorbach: “Een groot deel van de verlichting in onze ruimtes was toe aan vervanging. We zijn daarom in gesprek gegaan met Saled, mede omdat het kiezen voor lokale bedrijven bij ons hoog in het vaandel staat.” Van het een kwam het ander. “Uit de inventarisatie bleek dat we de investering in de verlichting door de besparing op energiekosten al binnen 1,5 jaar terug gaan verdienen. We raakten verder in gesprek en kwamen toen op het idee om ook te investeren in een LED bord.” Het bord, inmiddels gemonteerd en vanaf de Bikkersweg goed zichtbaar, biedt mogelijkheden voor het delen van informatie én advertenties van sponsoren.

Betere lichtopbrengst

In totaal 662 oude lampen zijn vervangen door nieuwe LED lichtbronnen. Daarmee wordt een energiebesparing van ruim 70% behaald. Voorbach: “En dat zonder verlies van lichtopbrengst. Sterker nog, het licht is sterk verbeterd. Volgens metingen is het aantal lux gestegen van 310 naar 460. En dat is goed te zien.” Andere cijfers: jaarlijks is er een energiebesparing van 75.855 kWh, en wordt de uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 40.826 kilogram en 30.656 gram teruggedrongen. Mooie aantallen die bijdragen aan een beter milieu!

Saled diamantsponsor

De Graaf: “We hebben ons in het kader van de duurzame samenwerking direct voor de komende tien jaar als diamantsponsor aan Agilitas verbonden.” Agilitas stelt voor eenzelfde periode haar faciliteiten beschikbaar voor medewerkers van Saled, die op deze manier hun gezondheid en conditie op peil kunnen houden. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is één van onze speerpunten. Wij geven bovendien graag wat terug aan de sport. Daarom bieden we bij iedere club die LED verlichting of LED Displays afneemt aan om sponsor te worden”, aldus de enthousiaste directeur van Saled.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]