Actueel

Tapijtfabriek Timzo: “Saled is zeker aan te bevelen”

Saled heeft begin juni het vervangingsproject bij het Genemuidense Timzo Tufting Industry afgerond. Na een succesvolle omzetting in april koos de tapijtfabrikant ervoor om ook andere productiehallen en het hoofdkantoor te voorzien van LED. CEO Wim Timmerman: “Saled is zeker aan te bevelen.”

Na een succesvolle testperiode met LED koos Timzo eind maart voor Saled. In de daaropvolgende weken is er door een installatieteam van Saled hard gewerkt om de bestaande verlichting in het pand aan de Sisalstraat vervangen voor LED verlichting. Met mooie resultaten. CEO Timmerman van Timzo: “Niet alleen de energiebesparing stemt tot tevredenheid, ook het lichtbeeld is vele malen verbeterd.” Deze resultaten en geruisloze vervanging vormden voor de directie voldoende aanleiding om door te pakken en direct meer panden te verduurzamen.

Hoofdkantoor en productielocaties

In de afgelopen maanden zijn daarom ook het hoofdkantoor aan de Nijverheidsstraat en de productielocaties aan de Sasdijk en Industrieweg grotendeels ‘verled’. Bij het hoofdkantoor zit de grootste besparing in de grondspots die het pand aanlichten. Op de twee productielocaties gaat het vooral om highbay lampen en breedstralers. Stef de Graaf, namens Saled verantwoordelijk voor het project: “Bij het pand aan de Sasdijk zijn 500 watt breedstralers vervangen door 100 watt LED Breedstralers. Zonder verlies van lichtopbrengst is dat natuurlijk een geweldige besparing.”

Minder lampen, dubbele lichtopbrengst

In totaal gaat Timzo nu jaarlijks 180.000 kWh terug in energieverbruik. Een aanzienlijke besparing die tienduizenden euro’s oplevert. Voor Timzo geldt echter niet alleen het financiële aspect: men draagt namelijk ook bij aan een beter milieu. De totale uitstoot van CO2 en zwavel wordt met respectievelijk 101.840 kilogram en 74.471 kilogram teruggedrongen. “Met minder lampen bijna twee keer zoveel lichtopbrengst en zowel in kosten als uitstoot flink besparen is fantastisch. Onze medewerkers hebben de samenwerking met Saled bovendien als zeer prettig ervaren. Saled is daarom absoluut aan te bevelen,” besluit CEO Timmerman.

De Graaf tot slot: “Je staat er versteld van hoe mooi licht het is en hoe snel de investering is terugverdiend. We zijn trots op weer een tevreden klant!”

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]