Actueel

Keulen Vleeswaren over op Saled LED verlichting

Saled heeft afgelopen weekend het gehele pand van het Limburgse Keulen Vleeswaren voorzien van LED verlichting. Zowel de productiehallen als kantoren en overige ruimten zijn nu volledig duurzaam verlicht. Naast het leveren van de nieuwe lichtbronnen heeft Saled ook de montage verzorgd.

In het pand van Keulen Vleeswaren (het bedrijf achter het label ‘Lekker uit Limburg’) zijn in totaal meer dan vierhonderd lichtbronnen vervangen. Gezamenlijk zullen deze nieuwe LED lichtbronnen meer dan 60% besparen op energiekosten. De grootste winst is behaald in de productiehallen, waar ruim 280 TL-D buizen zijn vervangen door Saled LED Tubes.

Uitstekende samenwerking

In de kantines, gangen, kleedruimten en douches/toiletten zijn conventionele inbouwdownlighters en inbouwarmaturen vervangen door tientallen Saled LED Downlighters en LED Panel Lights. Ben Keulen geeft aan tevreden te zijn over de omzetting. “Alles is snel en goed verlopen. De samenwerking met Saled is uitstekend.”

Snel terugverdiend

Naast de kostenbesparing draagt de omzetting van het pand aan de Logistiekstraat in Nuth ook bij aan een schoner milieu. De zwaveluitstoot daalt met ruim 26.000 gram, terwijl ook een CO2-reductie van 35.912 kilogram wordt gerealiseerd. Naar verwachting is de totale investering al binnen 2,1 jaar terugverdiend.

Fris en hygiënisch

Ben Keulen: “Naast de duurzaamheid en het financiële voordeel van LED verlichting, zijn we positief verbaasd over de uitstraling die het licht geeft. Dankzij de heldere, witte LED verlichting ogen de ruimtes frisser en nóg hygiënischer. Dat hadden we niet verwacht.”

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]