Actueel

Tapijtfabriek Timzo kiest voor Saled LED verlichting

Na een succesvolle testperiode met Saled LED lichtbronnen kiest polypropyleenspecialist Timzo uit Genemuiden definitief voor LED. Begin april mag Saled de gehele opslaghal voorzien van 165 watt schotel High Bays. Hiermee bespaart Timzo minimaal 70% op het energieverbruik. Desondanks is de lichtopbrengst flink gestegen.

Stef de Graaf, Sales Director van Saled: “Het is in opslaghallen normaliter een moeilijke opgave om zonder verlies van lichtopbrengst een energiebesparing van minstens 60% te realiseren. Met onze High Bay schotels hebben we hiervoor echter een unieke oplossing. ”Per gangpad is het verbruik van negen HPI-lampen (inclusief vsa) momenteel 3.825 watt. Met zes schotel High Bays van 165 watt wordt dat teruggebracht naar 990 watt. Een besparing van maar liefst 74%. “Desondanks hebben we de lichtopbrengst tijdens de testperiode weten te verhogen van 100 lux op de vloer naar 175 lux op de vloer. Een merkbaar verschil waardoor alle stellingen nu beter zijn verlicht.”

Voor Timzo vormen de testresultaten voldoende aanleiding om definitief te kiezen voor Saled. Naast de 24 lampen uit de testperiode mogen nu ook de resterende conventionele HPI lampen worden vervangen door de schotel High Bays van Saled. Begin april start een installatieteam van Saled met de vervanging van de verlichting bij de tapijtproducent. De Graaf: “Binnen twee jaar heeft Timzo de investering al terugverdiend, en dat met een beter verlichte opslag. Een duurzame en financieel verstandige investering.”

Bekijk hier meer projecten

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]