Actueel

Nieuwbouw Paas Food Industries NV volledig voorzien van Saled LED verlichting

Saled heeft recentelijk de volledige nieuwbouw van Paas Food Industries NV voorzien van LED verlichting. Nadat Saled eerder een energiebesparing van 60% wist te realiseren door de bestaande gebouwen te voorzien van LED verlichting, besloot het Belgische productiebedrijf bij de nieuwe productiehallen, koelcellen, en opslag- en technische ruimtes opnieuw te kiezen voor de energiezuinige LED verlichting van Saled.

In 2014 heeft Saled de verlichting in de bestaande gebouwen van Paas Food Industries omgezet naar LED, met behoud van de bestaande armaturen. In plaats van de conventionele verlichting met een verbruik van 58W, hangen er nu duurzame LED Tubes van Saled met een verbruik van maar 24W. Bovenop de energiebesparing van 50% zullen ook de onderhoudskosten flink lager liggen. In de kantine van Paas Food realiseerde Saled een energiebesparing van maar liefst 60%, door oude armaturen te vervangen door 36W LED Panel Lights.

Nieuwbouw

De positieve ervaring van afgelopen jaar leidde er toe dat Paas Food voor de nieuwbouw van productie-, koel- en opslagfaciliteiten opnieuw contact zocht met Saled. Op basis van individuele lichtplannen is per ruimte gekeken naar de beste LED oplossing. Uitgangspunten hierbij waren veilig werken, hygiëne, energiebeleid en zo min mogelijk onderhoud. Uiteindelijk zijn de productieruimten voorzien van IP65 armaturen en 24W LED Tubes, met als resultaat fris licht op de werkbanken en HACCP-goedkeuring. De koelcellen en opslagruimten worden nu verlicht door 100W Saled LED Breedstralers.

Extra besparing

Alle ruimten in de nieuwbouw zijn voorzien van sensoren, waardoor er bij inactiviteit niet onnodig verlicht wordt. Hiermee wordt nog meer energiebesparing gerealiseerd. Tot slot is ook de buitenverlichting volledig aangepakt. Saled’s 50W LED Breedstralers zorgen ervoor dat het pand ’s avonds duidelijk zichtbaar is en ongenodigde gasten zich niet welkom voelen.

Probleemloos opgeleverd

Door de goede samenwerking en communicatie werden veranderingen in de bouwplannen snel en accuraat opgelost, wat er toe heeft geleid dat het gehele project probleemloos is opgeleverd. Saled is trots om te zien dat opdrachtgevers tevreden zijn en dit laten meer door Saled opnieuw in te schakelen als duurzame partner.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]